U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


​De Graafschap sluit eerste seizoenshelft af bij Jong Ajax


De Graafschap sluit aanstaande zaterdag de eerste seizoenshelft af in Amsterdam. De ploeg van Jan Vreman gaat op bezoek bij Jong Ajax en zal ongetwijfeld hard strijden voor drie punten. Zowel De Graafschap als het beloftenelftal van Ajax heeft op dit moment 27 punten. De teams delen dan ook de achtste plek op de ranglijst.

Jong Ajax – De Graafschap
20 december 2014 | 16.30 uur
Sportpark De Toekomst, Amsterdam

Voetbaljaar 2014 afsluiten

De Graafschap speelde midweeks nog een wedstrijd in de achtste finales van de KNVB beker. Het elftal van Vreman ontving Eredivisionist FC Twente en deed het veertig minuten heel behoorlijk tegen de Tukkers, maar verloor met 2-4. “Dat is zuur, maar ik ben wel trots op de manier waarop we voor de dag zijn gekomen”, zei Vreman na afloop. De wil is aanwezig bij De Graafschap, dat desondanks niet een heel succesvolle maand achter de rug heeft. Vier van de vijf meest recente duels gingen verloren, terwijl van Jong FC Twente met 6-3 werd gewonnen.

Jong Ajax goed op dreef

Op bezoek bij Jong Ajax kan De Graafschap het voetbaljaar 2014 nog mooi afsluiten. De vereiste? Een overwinning. Jong Ajax pakte in de voorbije vijf duels negen punten door drie gelijke spelen en twee zeges. De ploeg van oud-De Graafschap-trainer Andries Ulderink en Jaap Stam is mede daardoor al zes duels op rij ongeslagen. In de voorbije weken steeg Jong Ajax dan ook op de ranglijst van de Jupiler League. Afgelopen vrijdag speelden de beloften van Ajax met 2-2 gelijk tegen MVV in Maastricht.

Vorig seizoen twee zeges

Vorig seizoen, het eerste seizoen met beloftenteams in de Jupiler League, kwamen De Graafschap en Jong Ajax elkaar tweemaal tegen. Beide keren won De Graafschap. In Amsterdam boekten de Doetinchemmers een 1-2 overwinning en in eigen huis werd het 2-0 in het voordeel van de Superboeren. Laten we hopen dat De Graafschap ook ditmaal wint en 2014 op een goede manier afsluit.

Arbitrage

Scheidsrechter: Edwin Boot
Assistent-scheidsrechters: Wesley Zwagemaker en Don Frijn
Vierde official: dhr. Mulder


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner