U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


DE GRAAFSCHAP PROMOVEERT!


De Graafschap is zondag gepromoveerd naar de Eredivisie! Door een 0-1 zege op FC Volendam keert De Graafschap na drie jaar afwezigheid terug op het hoogste niveau. Vincent Vermeij scoorde de enige treffer. Wi-j komt altied weer terug!

Verrassing in basis

De Graafschap-trainer Jan Vreman had een verrassing in petto voor het allesbeslissende duel in de finaleronde van de Jupiler Play-Offs. Dean Koolhof begon in de basis, Nathaniel Will op de bank en Vlatko Lazic begon op de rechtsbackpositie. In het eerste kwartier was Volendam echter de bovenliggende partij. Na elf minuten redde Hidde Jurjus knap op een inzet van Kevin Brands. Er ontstonden voor rust enkele hachelijke situaties voor beide doelen en dat zorgde voor de nodige spanning bij zowel de Volendam-supporters als de ruim vierhonderd meegereisde Superboeren.

Vermeij flikt het weer

De fans van De Graafschap maakten er in het uitvak in ieder geval een feestje van, terwijl er ook op een megascherm voor stadion De Vijverberg door veel supporters naar de finale werd gekeken. Zij zagen dat Brands na een half uur weer een kans kreeg, die ditmaal met veel moeite onschadelijk werd gemaakt door Jurjus. Iets later werd hij opgeschrikt door een poging van Brandley Kuwas, die profiteerde van een fout, en slechts rakelings naast schoot. De Graafschap sloeg daarna keihard toe via Vincent Vermeij, die op aangeven van Jerry van Ewijk de 0-1 maakte.

Superboeren springen

In het uitvak werd de treffer volop gevierd. Op het moment dat het rustsignaal klonk, stonden de Superboeren nog te springen. Na rust probeerde Volendam de muur van De Graafschap te slechten. Het thuispubliek schreeuwde om een strafschop na vermeend hands van Lazic en veerde al op toen invaller Guyon Philips voor Jurjus opdook. Maar natuurlijk bracht de voortreffelijk keepende sluitpost van De Graafschap redding. In de rebound blokte Robin Pröpper een honderd procent kans voor Brands om de 1-1 te voorkomen.

PROMOTIE!

Halverwege de tweede helft kreeg Volendam een vrije trap op een prima plek. Kuwas krulde de bal richting de kruising, maar op weergaloze wijze tikte Jurus de bal naast. De Graafschap stevende af op promotie naar de Eredivisie en met nog zeven minuten op de klok kreeg invaller Guyon Philips een kans. Hij schoot hopeloos in het zijnet. Het uitvak vierde alvast - gespannen - een feestje. Santy Hulst, invaller bij De Graafschap, schoot net naast , terwijl Volendam nog tweemaal moest scoren. Dat gebeurde niet. Groot feest in Doetinchem! We zijn na drie jaar afwezigheid weer gepromoveerd naar de EREDIVISIE!

FC Volendam - De Graafschap: 0-1

Scheidsrechter Eric Braamhaar | Toeschouwers: n.n.b.

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Vincent Vermeij (39')

Opstelling FC Volendam: Theo Zwarthoed; Sofian Akouili (64' Guyon Philips), Ties Evers, Henny Schilder, Jermano Lo Fo Sang; Erik Schouten (74' Bert Steltenpool), Tom Overtoom, Raymond Fafiani; Brandley Kuwas, Kevin Brands en Kevin van Kippersluis (83' Gendrigde Pryor).

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Vlatko Lazic, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Caner Cavlan (90' Milan Massop); Karim Tarfi, Edwin Linssen, Kristopher Vida, Dean Koolhof (60' Bart Straalman); Vincent Vermeij en Jerry van Ewijk (72' Santy Hulst).

Gele kaart(en) FC Volendam:

Gele kaart(en) De Graafschap:

Rode kaart(en) FC Volendam:

Rode kaart(en) De Graafschap:

Bijzonder:


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
03
mei
20:00
uur
Jong FC Utrecht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner