De Graafschap gaat bij Telstar op jacht naar eerste punten van 2015

De Graafschap krijgt aanstaande zaterdag op bezoek bij Telstar de kans om zich te herpakken. De ploeg van trainer Jan Vreman maakte in het eerste duel na de winterstop geen grootse indruk. FC Emmen won op De Vijverberg met 1-2. In Velsen gaan de Superboeren dan ook op jacht naar de eerste punten in het nieuwe jaar. Jan Vreman moet veel spelers missen. Naast de lang geblesseerden moeten ook Hidde jurjus, Ted van de Pavert en Tolgahan Cicek (schorsing) en wellicht ook Caner Cavlan (vrijdag ziek) verstek laten gaan.

Telstar - De Graafschap
24 januari 2014, aanvang 16.30 uur
TATA Steel Stadion, Velsen

Tiende competitiegoal Vermeij

De Graafschap luidde het jaar 2015 in met een knap gelijkspel in een oefenduel met SC Cambuur (2-2), maar kon tegen Emmen niet imponeren. De bezoekers scoorden voor rust tweemaal. Eerst was Cas Peters met een fraaie treffer de doelpuntenmaker en drie minuten voor het rustsignaal verdubbelde Niek Vossebelt de score. Hidde Jurjus kreeg in de tweede helft, waarin De Graafschap het beter deed, al na tien minuten rood. Vincent Vermeij scoorde een kwartier voor tijd nog wel de aansluitingstreffer. Het was zijn tiende competitiegoal. Verder dan de 1-2 kwam De Graafschap niet.

Telstar pakt punt tegen Jong Ajax

Telstar deed het iets beter en speelde met 1-1 gelijk tegen Jong Ajax. De nummer zeventien van de Jupiler League kwam in eigen huis op een 0-1 achterstand door een mooi doelpunt van Ajacied Elton Acolatse. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd bepaalde Anmar Al Mubaraki de eindstand op 1-1. In de voorbije vijf competitieduels behaalde Telstar welgeteld twee punten. De Graafschap deed het niet veel beer en pakte in de vijf meest recente competitiewedstrijden drie punten. Vier van die vijf duels werden verloren.

De Graafschap goed tegen Telstar

Mogelijk kan de equipe van Vreman in Velsen weer punten bijschrijven. In het verleden ging De Graafschap geregeld op bezoek bij Telstar. Van de drie meest recente onderlinge confrontaties in Noord-Holland won De Graafschap er twee. Eén keer werd het gelijk. Op 17 oktober 2003 boekte Telstar voor het laatst een thuiszege op De Graafschap: 2-0. Eerder dit seizoen wonnen de Superboeren met 3-2 van Telstar. "Telstar is een stugge ploeg, bij ons moeten de jongens die vrijdag mogen spelen het maar laten zien. We geven niets zomaar weg", aldus Jan Vreman.