De Graafschap boekt belangrijke overwinning bij Telstar

De Graafschap heeft na drie achtereenvolgende verliespartijen in de Jupiler League een overwinning geboekt. Het team van trainer Jan Vreman won op bezoek bij Telstar met 0-2. De wedstrijd werd zaterdag afgelast en opnieuw ingepland voor dinsdag. In Velsen scoorden Vincent Vermeij en Jerry van Ewijk, beiden maakten hun elfde competitiedoelpunt.

Mutaties in elftal De Graafschap

De Graafschap moest het stellen zonder onder meer de geschorste doelman Hidde Jurjus. Jordy van de Kracht maakte daardoor zijn basisdebuut in competitieverband voor de Doetinchemmers. Daarnaast begon Bart Straalman in de basis als centrale verdediger. Als verdedigende middenvelder werd Edwin Linssen opgesteld. De Graafschap was in de eerste helft de bovenliggende partij, speelde aardig en creëerde twee grote kansen.

Goal en kans Vermeij

Na twee kleine mogelijkheden volgde in de twintigste minuut de openingstreffer. Vincent Vermeij reageerde alert op een door Telstar-doelman Cor Varkevisser slecht verwerkte vrije trap van Karim Tarfi: 0-1 en de elfde competitietreffer van Vermeij. Twaalf minuten later kreeg de spits van De Graafschap de uitgelezen mogelijkheid om ook zijn twaalfde goal van het seizoen te maken. Oog in oog met Varkevisser mikte hij echter naast.

Kansen voor Telstar

De Graafschap zette voor rust goed druk op Telstar en dwong de fouten van de Noord-Hollanders af. Na de pauze kreeg Telstar in het eerste kwartier enkele kansen. Ralf Seuntjens zorgde voor het nodige gevaar. Eerst verschalkte Vlatko Lazic zijn eigen doelman Van de Kracht bijna, waarna een poging van Seuntjens door diezelfde Lazic van de doellijn werd getoverd. Ook Caner Cavlan en Linssen voorkwamen een tegengoal voor De Graafschap. De ploeg van Jan Vreman stevende af op een overwinning, al koste dat de nodige moeite. Het veldspel van de bezoekende ploeg was beter, maar Telstar creëerde ook kansen.

Ook Van Ewijk op elf

De Graafschap verzuimde geruime tijd echter om, evenals de gastheren, nogmaals te scoren. Oud-Graafschapper Tim Keurntjes en Oliver Rifai schoten de gelijkmaker niet binnen namens Telstar. En aan de andere kant had Kristopher Vida het duel in het slot kunnen gooien, alvorens Jerry van Ewijk dat wél deed. Van Ewijk had een goede individuele actie in huis, waarna hij knap raak schoot: 0-2 en ook zijn elfde competitietreffer. Lion Kaak maakte in het restant van het duel zijn rentree, terwijl Telstar-invaller Anmar Almubaraki de paal nog teisterde.

Telstar - De Graafschap 0-2

Arbiter Edwin Boot | Toeschouwers: 1.001

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Vincent Vermeij (20’), 0-2 Jerry van Ewijk (81’)

Opstelling Telstar: Cor Varkevisser; Steve Olfers, Frank Korpershoek, Jonathan Kindermans (46’ Anmar Almubaraki), Tim Keurntjes, Ralf Seuntjens, Kevin van Essen, Johan Kulhan (46’ Tarik Tissoudali), Oliver Rifai (71’ Edo Knol), Calvin Valies en Keneth Dougall.

Opstelling De Graafschap: Jordy van de Kracht; Vlatko Lazic, Bart Straalman, Robin Pröpper, Caner Cavlan; Kristopher Vida (77’ Soufian Echcharaf), Edwin Linssen (83’ Lion Kaak), Santy Hulst, Karim Tarfi; Jerry van Ewijk en Vincent Vermeij.