U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Beloften winnen van Jong Brabant United en doen goede zaken


De beloften hebben dinsdagavond de uitwedstrijd in Waalwijk tegen Jong Brabant United met 0-2 gewonnen. De equipe van trainer Richard Roelofsen doet door deze overwinning op het gezamenlijke beloftenteam van RKC Waalwijk en FC Den Bosch weer helemaal mee in poule 4 van de beloftencompetitie.

Bij Jong De Graafschap speelde Jordan Garcia-Calvete voor het eerst weer de volle negentig minuten mee. Na dertig minuten had de middenvelder ook een aandeel in de openingstreffer. De bal kwam na een schot van Garcia-Calvete voor de voeten van Mart de Jong terecht, die geen fout maakte: 0-1. Twee invallers beslisten het duel in de 75ste minuut. Cas van der Wal bediende Caio Eltink met een pass. Met rechts tikte Eltink de bal over doelman Ralph Vos van Brabant United heen, waarmee hij de score verdubbelde.

Richard Roelofsen was na de wedstrijd tevreden. “De uitslag was terecht. Ik ben ook tevreden over het vertoonde spel. We slaagden vooral in het druk zetten op de tegenstander. We hebben niets weggegeven en goede zaken gedaan.” Roelofsen vond alleen dat zijn ploeg soms iets beter met het balbezit om had kunnen gaan. “We waren soms wat slordig. Wanneer we sommige situaties beter uitgespeeld hadden, waren er grote kansen ontstaan. Dat was jammer. Maar we hebben een goede wedstrijd gespeeld, dit is een verbeterpuntje.”

De coach zag geen uitblinkers in zijn team. “Het was weer echt een teamprestatie. Je hebt soms jongens die er iets bovenuit steken, maar ik heb in de kleedkamer ook gezegd dat we een mooi collectief waren. De jongens zijn negentig minuten lang volle bak gegaan.” Dat Garcia-Calvete voor het eerst weer een hele wedstrijd speelde, verblijdde Roelofsen. “Dit is een mooi podium voor hem om weer in het wedstrijdritme te komen. Hij is een jongen die hard werkt, goed kan voetballen en goed in de groep ligt. Het is goed voor de club wanneer hij zo snel mogelijk fit is.”


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
03
mei
20:00
uur
Jong FC Utrecht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner