U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Beloften verslaan concurrent Jong Willem II in cruciale wedstrijd: 1-4


Jong De Graafschap heeft haar koppositie in poule 4 van de beloftencompetitie versterkt door een 1-4 overwinning op concurrent Jong Willem II te boeken. In Tilburg hadden de beloften genoeg aan twee korte productieve periodes, die allebei twee doelpunten opleverden.

In de 25ste minuut opende Jeroen Meurs de score namens Jong De Graafschap. Twee minuten later was het weer raak: Jordan Garcia-Calvete schoot de 0-2 binnen. Beide doelpunten waren het gevolg van combinatievoetbal over veel schijven. Met een ruststand van 0-2 zochten beide ploegen de kleedkamer op.

In de tweede helft kenden de beloften weer zo’n kort tijdbestek met twee doelpunten. Eerst kreeg Jerry van Ewijk in de 58ste minuut de bal mee in de diepte, waarna de aanvaller vrij voor Willem II-doelman Jordy Taal met buitenkant rechts raak schoot. Santy Hulst maakte er met een schot vanaf de rand van de zestien vijf minuten later ook nog 0-4 van. De 1-4 van Thomas Schilders was een doelpunt voor de statistieken.

Richard Roelofsen zag dat zijn ploeg een ‘uitstekende wedstrijd’ had gespeeld. “Ik ben erg tevreden. Gezien het spelbeeld was deze uitslag dik verdiend. Ik ben vooral tevreden over het vertoonde spel en de intentie van de jongens om er een goede wedstrijd van te maken. Ze hebben er veel energie ingestoken.” De trainer was erg te spreken over de tweede fase van de eerste helft. “De eerste twintig minuten tastten we nog af. Maar toen we eenmaal de diepte gingen zoeken, was de beste fase van de eerste helft daar. Toen scoorden we ook twee keer. In de tweede helft bleven we met vlagen goed voetbal spelen.”

Roelofsen was erg opgetogen met het feit dat zijn ploeg een concurrent met zulke ruime cijfers opzij zette. “We hadden twee cruciale wedstrijden voor de boeg. Nu zet je een concurrent als Willem II op vijf punten. De volgende wedstrijd spelen we tegen Jong FC Volendam (de huidige nummer twee qua verliespunten, red.). Dan kunnen we weer een mooie stap zetten. We willen graag in de hoogste poule komen en liggen nu mooi op schema.” De coach stak dan ook de loftrompet over zijn team. “De ploeg zit gewoon heel goed in elkaar. De jongens die eerst op de bank zaten en tijdens de wedstrijd invielen, doen het bijvoorbeeld ook harstikke goed. Dat is het grootste winstpunt: we hebben een team dat voor elkaar wil werken. En ik ben er trots op dat we zo’n belangrijke wedstrijd zo hebben kunnen afsluiten.”

foto: Willem II Nick van Hees


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner