U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Beloften lijden nederlaag tegen Jong FC Volendam


De beloften hebben maandagavond een ruime nederlaag moeten incasseren. Uit tegen Jong FC Volendam werd het maar liefst 7-1 voor de Volendammers. Jong De Graafschap ging nog rusten met een 1-0 achterstand, maar in de tweede helft ging het helemaal mis voor de ploeg van trainer Richard Roelofsen.

Jong De Graafschap had een uitgelezen mogelijkheid om haar koppositie te versterken in deze wedstrijd tegen een concurrent. In de eerste helft dwongen de beloften nog kansen af, maar FC Volendam opende de score. Met een tussenstand van 1-0 gingen de teams rusten. Vlak na rust zette Tigran Garzarjan de gelijkmaker op het scorebord. Hierna kende het scoreverloop een dramatische wending voor de beloften. Binnen dertien minuten scoorde FC Volendam vier keer en was het 5-1. Uiteindelijk keerde Jong De Graafschap met een 7-1 nederlaag terug in Doetinchem.

Richard Roelofsen was na afloop vooral teleurgesteld over het feit dat zijn ploeg de nederlaag zo had laten oplopen. “We hadden een off day. Na de 3-1 weet je dat er vandaag niet meer in zit. Op zo’n dag moet je dan de schade beperken. Het kan dan niet zo zijn dat het 7-1 wordt.” De oefenmeester vond dat niet iedereen doorhad wat voor belangrijke wedstrijd dit was. “Je moet tijdens een wedstrijd als deze de focus hebben. Ik had niet het gevoel dat iedereen dit had. Normaal is ons sterke punt dat we altijd als team blijven spelen. Maar vandaag na de 3-1 waren we los zand. Iedereen was in zijn eigen wereld aan het voetballen. Hier gaan we mee aan de slag.”

Ondanks de nederlaag blijft Jong De Graafschap de koploper in poule 4 van de beloftencompetitie. Deze wedstrijd kan volgens Roelofsen dan ook gezien worden als een wake-upcall. “We hadden een mooi rijtje wedstrijden achter de rug (vier overwinningen op rij, red.). Maar vanavond hebben we kunnen zien dat het nog heel moeilijk kan gaan worden. Ik zei vandaag voor de wedstrijd ook dat we pas op 50 procent zitten van wat we willen bereiken. We hebben nog een aantal moeilijke wedstrijden te spelen.”


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner