U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Alexander Bannink is strijdbaar: "We moeten er vol voor blijven gaan"


Alexander Bannink is strijdbaar: "We moeten er vol voor blijven gaan"

De Graafschap verloor vrijdagavond op teleurstellende wijze met 2-3 van FC Dordrecht. Na de vroege openingstreffer van Jan Lammers vergaten de Superboeren om door te drukken en de wedstrijd in het slot te gooien. Alexander Bannink kreeg aan het begin van de tweede helft een prima kans om de score te verdubbelen, maar trof geen doel. Na afloop was de middenvelder teleurgesteld, maar strijdbaar.

'2-0 moeten maken'

"We maken de kansen niet af en geven het volledig weg. Aanvallend moeten we beter zijn: één of twee keer de bal raken en de ruimtes benutten. Dan speel je FC Dordrecht kapot. We begonnen fantastisch en kregen goede kansen op 2-0. Dordrecht werd een aantal keer gevaarlijk uit de counter, met hun lopende mensen. Als je 2-0 voorkomt, speel je makkelijker en vrijuit. Dan was de wedstrijd gelopen. Maar dat gebeurde niet: we gingen uit de organisatie spelen en maakten persoonlijke fouten", analyseert Bannink.

Drie tegentreffers

Volgens Bannink hadden de drie tegendoelpunten niet mogen vallen. "We hebben kansen genoeg gehad om het af te maken. Doordat we geen tweede goal scoren en persoonlijke fouten maken, verliezen we dit duel van Dordrecht. Dat is absoluut niet goed. We moeten meedogenlozer worden. Niet alleen verdedigend ging het mis, ook de organisatie in het hele team stond niet goed. Veel tweede ballen wonnen we niet."

'Herstellen tegen Jong Ajax'

Op 17 oktober krijgt de ploeg van Jan Vreman kans om zich te herstellen: dan staat de uitwedstrijd tegen Jong Ajax op het programma. Vier dagen later volgt het thuisduel tegen Helmond Sport (21 oktober). "Nu gaat het erom om de koppen bij elkaar te steken en er vol voor te blijven gaan. Voetbal is mijn vak - het is ons vak. De knop omzetten tegen Jong Ajax: dat is wat nu telt. Ik heb er vertrouwen in dat het lukt", zegt Bannink strijdbaar.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner