De Graafschap geeft in paar minuten tijd alles uit handen en verliest in Tilburg; 4-2

De Graafschap geeft binnen enkele minuten alles weg en verliest van Willem II in Tilburg. Uitgerekend Zelhemmer Jeremy Bokila was met twee doelpunten de grote man aan de zijde van de Tilburgers.

De Graafschap de betere ploeg

Er leek lange tijd niet heel veel aan de hand voor De Graafschap, dat tot de zeventigste minuut de overhand had in Tilburg. Eerst kwam het op voorsprong dankzij een piekfijne aanval die werd binnengelopen door Basar Önal. Lang konden de Superboeren echter niet genieten van de voorsprong, want bij een hoekschop kopte Rio Hillen de bal langs zijn eigen doelman Mees Bakker.

Toch was het wederom De Graafschap dat op voorsprong kwam in de tweede helft. Simon Colyn tekende van dichtbij de 1-2 aan en scoorde zo zijn eerste doelpunt voor de Achterhoekse trots. Alles veranderde toen Willem II Jeremy Bokila in liet vallen voor Jeredy Hilterman. De spits stond koud in het veld en tekende de gelijkmaker aan. Na zwak verdedigen was het wederom Bokila die de Tilburgers ook nog op voorsprong schoot na bijna 80 minuten: 3-2.

Het slotakkoord was voor invaller Max de Waal die de score nog verder op liet lopen in het voordeel van de gastheren: 4-2. Na de interlandperiode hervat De Graafschap de competitie thuis tegen FC Groningen.

Willem II - De Graafschap

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Basar Önal (22.), 1-1 Rio Hillen (28, e.d.), 1-2 Simon Colyn (56.), 2-2 Bokila (77.), 3-2 Jeremy Bokila (79.), 4-2 Max de Waal (82.).

Arbiter: Van Boekel | Toeschouwers: 13.550

Opstelling Willem II: Smits; Heerkens ©, Behounek, Schouten, Sigurgeirsson; Verreth, Bosch, Meerveld; Svensson, Hilterman en Joosten.

Opstelling De Graafschap: Bakker; Fortes ©, Schenk, Hillen, A. Büttner; Kaak, Brittijn, Warmerdam; Önal, Colyn en Flakus Bosilj.