Valse start voor De Graafschap tegen Roda JC Kerkrade (0-3)

De Graafschap is op teleurstellende wijze begonnen aan het seizoen 2021-2022. In eigen huis, onder toeziend oog van duizenden Superboeren, liep de ploeg van trainer Reinier Robbemond tegen een 0-3 nederlaag aan. De doelpuntenmakers waren Denzel Jubitana (twee keer) en Patrick Pflücke.

Eindelijk weer supporters!

Voor het eerst in anderhalf jaar was De Vijverberg eindelijk weer goed gevuld. Ruim zesduizend supporters kwamen voor het eerst in lange tijd weer 'thuis' en gingen vanaf het begin van de wedstrijd vol achter De Graafschap staan. De Superboeren hadden het in de openingsfase echter lastig tegen de bezoekers uit Kerkrade. Roda JC werd voor het eerst enigszins gevaarlijk via Fabian Serrarens, die na een indraaiende vrije trap van Robert Klaassen niet goed bij de bal kon. Aan de andere kant werd Johnatan Opoku dreigend, maar zijn schot miste voldoende kracht om het Roda-doelman Rody de Boer lastig te maken. Na negen minuten spelen schoot Pflücke naast, na een voorzet van Jubitana. De thuisploeg kreeg ook kansen; een inzet van Giovanni Korte werd gekraakt en kort voor de rust belandde een schot van diezelfde Korte op de bovenkant van de lat.

Tegengoals

De tweede helft begon met een snel doelpunt voor de gasten uit Kerkrade; Jubitana zorgde voor de openingstreffer in Doetinchem. Twaalf minuten later was het weer raak en wederom was de Belgische aanvaller trefzeker. Onder aanvoering van onze fanatieke supporters én enkele verse krachten – onder meer Jesse Schuurman, Devin Haen, Hicham Acheffay en Danzell Gravenberch kwamen in de ploeg – kreeg de ploeg van trainer Robbemond twee goede kansen op de aansluitingstreffer. Na een goede voorzet van Acheffay liet De Boer de bal los, maar Gravenberch kon 'm niet binnentikken. Enkele minuten later belandde een harde uithaal van de spits op de vuisten van De Boer. Pflücke zorgde in 88e minuut voor de 0-3 eindstand. De Superboeren beginnen het seizoen dus niet zoals gehoopt. Volgende week staat het uitduel bij MVV Maastricht op het programma; een week later spelen we thuis tegen NAC Breda.