Reserve- en wisselspelers De Graafschap verliezen oefenduel met Heracles Almelo (0-3)

De reserve- en wisselspelers van de eerste selectie van De Graafschap hebben maandag een oefenduel met Heracles Almelo met 0-3 verloren. Onder meer Sam Hendriks, Danny Verbeek en Roland Baas speelden op sportcomplex De Bezelhorst de hele wedstrijd aan Achterhoekse zijde.

Veel balbezit, weinig grote kansen

De Graafschap had in de eerste helft het merendeel van het balbezit, maar wist daar niet veel uitgespeelde kansen mee te creëren. Heracles was met enkele aanvallen zeer gevaarlijk en opende al vroeg in het duel de score. Spits Samuel Armenteros kopte in de achttiende minuut de zwart-witten op voorsprong. Vijf minuten later lag ook de 0-2 tegen de touwen achter De Graafschap-doelman Nick van den Dam. Vanuit het middenveld werd Elias Sierra weggestuurd en hij lobte de bal over de uitkomende doelman van De Graafschap heen. Na een half uur spelen kreeg De Graafschap de grootste kans van de eerste helft nadat Sam Hendriks vanuit de draai schoot. Zijn schot werd aangeraakt en ging op die manier net langs de goal van Heracles-doelman Robin Jalving.

Twee grote kansen in vijf minuten

In de tweede helft, in nog altijd winderige en zeer natte omstandigheden, bleef het beeld hetzelfde als in de eerste helft. Bilal Basacikoglu bepaalde de eindstand op 0-3 na ruim een uur spelen. Zijn vrijetrap vanaf de linkerkant ging hard door een woud van benen en sloeg tegen de binnenkant van de paal binnen. Tien minuten later kreeg Johnatan Opoku een vrije schietkans. Zijn bal werd echter door de ingevallen Heracles-doelman Timo Jansink knap gered. Het schot van Jonathan Vergara Berrio, bijna twee minuten later, ging net voorlangs. In de slotfase kregen jeugdspelers Sisqo Lever, Pim Lukassen en Hamza Bouihrouchane nog speelminuten.

De Graafschap - Heracles Almelo: 0-3

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Samuel Armenteros (18.), 0-2 Elias Sierra (23.), 0-3 Bilal Basacikoglu (60.).

Opstelling De Graafschap: Van Den Dam, Wenting, Hilderink (60. Hardeman) , Kleinpenning (78. Lever), Baas; Opoku (78. Lukassen), Dekker, Lieftink (60. Bouihrouchane); Verbeek, Hendriks, Vergara Berrio.

Opstelling Heracles Almelo: Jalving, Roosken, Rente, Bakboord, Scheperman; Les, Sierra, Ibrahimoglu; Jakobsen, Armenteros, Basacikoglu.