U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Reinier Robbemond nieuwe hoofdtrainer De Graafschap (video)


Reinier Robbemond nieuwe hoofdtrainer De Graafschap (video)

Reinier Robbemond is de nieuwe hoofdtrainer van De Graafschap. De clubleiding bereikte met de 49-jarige oefenmeester overeenstemming over een contract voor twee seizoenen.

Ruime ervaring

Robbemond was in het verleden hoofdtrainer van Jong AZ en TOP Oss. Bij Willem II en PSV was hij actief als assistent-trainer, waarbij hij bij Willem II ook nog acht duels als interim-hoofdtrainer werkzaam was. Afgelopen seizoen was Robbemond assistent-trainer van Maccabi Tel Aviv, waarmee hij tweede werd van Israël.

Oude bekende

Met Robbemond haalt De Graafschap een oude bekende terug naar de Achterhoek. Tussen 2004 en 2009 was hij als middenvelder actief in Doetinchem en kwam hij tot ruim 100 officiële duels voor de Superboeren. In 2007 beleefde hij de promotie met De Graafschap naar de Eredivisie.

Bericht gaat verder onder de video

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/jcoRRmcSvPo

'Zeer verheugd'

"We zijn zeer verheugd dat we Reinier als nieuwe hoofdtrainer kunnen presenteren", zegt manager voetbalzaken Peter Hofstede. "Na het afscheid van Mike Snoei hebben we de tijd genomen in de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer. We hebben ons breed georiënteerd om tot de beste keuze te komen. We hebben met elkaar een profielschets opgesteld waar een nieuwe trainer aan moest voldoen. Daar past Reinier perfect bij. Hij heeft ervaring als trainer - in zowel binnenland als buitenland - en heeft een duidelijke voetbalvisie die aansluit bij waar we met de club heen willen. Daarbij hoort ook het inpassen van eigen jeugd, waar we komend seizoen verder op in willen zetten. Daarnaast heeft Reinier natuurlijk een verleden bij ons. Hij kent De Graafschap, de cultuur van onze club én de achterban."

'Enorm mooie club met fantastische supporters'

Reinier Robbemond, die binnenkort wordt gepresenteerd, kijkt uit naar zijn terugkeer naar De Graafschap. "Na een geweldige, succesvolle periode bij een topclub als Maccabi Tel Aviv mag ik nu terugkeren als hoofdtrainer bij deze mooie club. Ik heb als speler hier een geweldige tijd meegemaakt met altijd een volle Vijverberg waar het fantastische publiek je altijd steunde tot de laatste seconde. Nu mag ik als trainer met mijn staf en spelers ervoor zorgen dat we in die zelfde sfeer successen mogen gaan boeken. Ik kijk er erg naar uit om te gaan beginnen aan deze mooie uitdaging."


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Stadion De Vijverberg, Doetinchem

Degraafschap
za
07
aug.
16:30
uur
Rodajckerkrade
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 10:00 uur – 16:00 uur

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner