De Graafschap sluit seizoen op waardige manier af met 3-0 winst op FC Den Bosch

De Graafschap heeft gisteravond het seizoen op een waardige manier afgesloten. Thuis werd FC Den Bosch vrij eenvoudig en dikverdiend met 3-0 verslagen. Siem de Jong regisseerde zijn eigen afscheid met twee doelpunten, voordat Devin Haen tekende voor het slotakkoord; 3-0.

De Jong opent de score

In de eerste helft werd al snel duidelijk wat de intenties waren van FC Den Bosch. Inzakken op de eigen helft en loeren op een slippertje aan de zijde van De Graafschap. De Graafschap ging hier prima mee om en kreeg via Devin Haen in de derde minuut al een goede kans op een voorsprong. Uiteindelijk moesten de massaal naar De Vijverberg gekomen supporters wachten tot de 15de minuut voordat de score geopend werd. Alsof het zo moest zijn. Afscheidendnemend aanvoerder Siem de Jong kreeg de bal panklaar voor zijn voeten, bleef ijskoud en passeerde FC Den Bosch-doelman Wouter van der Steen: 1-0.

Sprookjesafscheid

Na ruim een half uur werd het afscheid van De Jong nog mooier, toen hij wederom de bal voor zijn voeten vond en deze met een gedrukte volley in het doel schoot: 2-0. Vlak na de rust werd het duel enkele minuten gestaakt nadat er vuurwerk op het veld was gegooid van het gastenvak van FC Den Bosch. Vlak voor de hervatting was het moment daar en kreeg Siem de Jong zijn publiekswissel en zat zijn imposante voetballoopbaan erop.

Massale steun

De Graafschap kreeg nog enkele kansen, maar voor het echte spektakel moest je vooral naar de tribunes kijken. De Achterhoekse supporters stonden massaal op van de Spinnekop tot aan de Business Club om luidkeels hun liefde voor onze mooie club te betuigen. Uiteindelijk tekende spits Devin Haen nog voor het slotakkoord met de specialiteit van het huis. Na een fraaie voorzet van Mees Kaandorp knikte hij de bal onberispelijk, via de grond, tegen de touwen: 3-0.

De Graafschap - FC Den Bosch: 3-0

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Siem de Jong (15.), 2-0 Siem de Jong (36.), 3-0 Devin Haen (86.).

Arbiter: Martijn Vos| Toeschouwers: 10.444

De Graafschap: Bakker; Fortes, Lammers, Hillen, Büttner; Kaak, Brittijn, De Jong; Korte, Haen, Önal.

FC Den Bosch: Van der Steen; Mulders, Maas, Bowat, Van Grunsven; Van der Heijden, Zelalem; De Groot, Hammouti, Möller; Kalinauskas.