De Graafschap wint met grote cijfers van FC Den Bosch (0-4)

De Graafschap heeft vrijdagavond een grote zege geboekt op FC Den Bosch. In Stadion De Vliert eindigde de ontmoeting met de nummer negentien van de Keuken Kampioen Divisie in een 0-4 overwinning.

Comfortabele ruststand

Bij De Graafschap startte Thijs Jansen op doel en begonnen ook Joran Hardeman, Levi Schoppema en Tristan van Gilst in de basis. De Superboeren waren de bovenliggende ploeg in de beginfase, zonder dat dat grote kansen opleverde. Na dertien minuten was het eerste gevaarlijke moment voor het doel van FC Den Bosch, toen een terugspeelbal terechtkwam bij Van Gilst. Zijn inzet eindigde nét voorlangs het doel van de thuisploeg. Even later voorkwam Den Bosch-doelman Joey Roggeveen een doelpunt van David Flakus Bosilj en schoot Başar Önal over. Halverwege de eerste helft was het wel raak: Simon Colyn twijfelde niet toen de bal bleef hangen in het zestienmetergebied en schoot overtuigend de 0-1 binnen. Önal had voor een ruimere voorsprong kunnen zorgen, maar zijn schot ging via Roggeveen over. In de blessuretijd van de eerste helft zorgde Xandro Schenk uit een hoekschop voor een comfortabele 0-2 ruststand.

Weer twee goals

Tien minuten na rust werd de score nog verder uitgebreid. Een zacht schot van Van Gilst kon worden verlengd door Philip Brittijn, met de 0-3 als gevolg. Daarna had Van Gilst de vierde treffer van De Graafschap op zijn schoen, maar bracht Roggeveen redding. Koud in het veld maakte Huseyïn Dogan de avond nóg mooier door de 0-4 tegen de touwen te schieten. De ingevallen aanvaller had in de 75e minuut een tweede goal op zijn naam kunnen zetten op aangeven van Blnd Hassan, maar schoot recht op Roggeveen af. Aan de andere kant van het veld had FC Den Bosch ook kunnen scoren, maar Shalva Ogbaidze (lat) en Ilias Boumassaoudi (voorlangs) maakten geen goal. Volgende week spelen we de laatste duels van 2023: op dinsdag de bekerwedstrijd tegen Quick Boys en op vrijdag in eigen huis tegen Jong PSV.

FC Den Bosch - De Graafschap: 0-4

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Simon Colyn (26.), Xandro Schenk (45+1.), Philip Brittijn (55.), Huseyïn Dogan (66.)

Arbiter: Puts | Toeschouwers: 6.044

Opstelling FC Den Bosch: Roggeveen; Mulders (46. Gyamfi), Henning, Van den Bogert ©, Mbete (26. Maas), De Groot; Ogbaidze, Vicario (70. Laros), Ikeshita (46. Van Bakel); Kostorz (70. Leijten) en Boumassaoudi.

Opstelling De Graafschap: Jansen; Fortes ©, Hardeman, Schenk, Schoppema; Brittijn (82. Yadir), Colyn (72. Kaak), Warmerdam; Van Gilst (65. Dogan), Flakus Bosilj (72. Hassan) en Önal (72. Van der Heiden).