U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap versterkt zich met Siem de Jong


De Graafschap versterkt zich met Siem de Jong

De Graafschap haalt Siem de Jong terug naar de Achterhoek. De club heeft overeenstemming bereikt met de ervaren en veelzijdige middenvelder over een contract voor één seizoen met een optie voor nog een jaar. De zesvoudig international komt transfervrij over van SC Heerenveen.

‘Voelt erg vertrouwd’

“Er zijn natuurlijk veel mooie verhalen te vertellen over deze terugkeer, mij gaat het er vooral om dat ik samen met deze jonge spelersgroep wil presteren”, aldus Siem de Jong. “Hier hoop ik met mijn ervaring aan bij te dragen. Ik ken de club en de mensen natuurlijk goed, dit voelt erg vertrouwd. Ik heb er zin in!”

‘Uiteraard erg blij’

“We zijn uiteraard erg blij dat we Siem hebben weten binnen te halen”, aldus technisch manager Peter Bijvelds. “Het is geweldig dat hij voor ons gekozen heeft. Met de ambities die wij hebben, de manier waarop wij willen spelen en het inpassen van de jeugd, is hij volgens ons de ideale man. Het getuigt van een enorme intrinsieke motivatie dat hij, uit alle opties die hij had, de keuze voor De Graafschap heeft gemaakt. Hij wordt medeverantwoordelijk voor de teamprestatie, want naast zijn individuele prestatie denk ik namelijk ook dat hij de teamprestatie nadrukkelijk kan verhogen.”

Onder meer vier keer landskampioen

Siem de Jong vertrok vanuit de jeugdopleiding van De Graafschap naar de jeugd van AFC Ajax. Daar brak hij door, ontwikkelde zich tot sterkhouder en aanvoerder, en werd met de Amsterdamse club vier keer kampioen van Nederland. Daarna trok de 33-jarige middenvelder naar het buitenland en speelde onder meer voor Newcastle United, Cincinnati en Sydney FC. Met de Australische club werd hij ook landskampioen. Daarnaast speelde Siem zes interlands voor het Nederlands Elftal, waarin hij in totaal twee keer scoorde.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
03
mei
20:00
uur
Jong FC Utrecht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner