De Graafschap verliest op bezoek bij Helmond Sport

De Graafschap heeft vrijdagavond verloren van Helmond Sport. In het GS Staalwerken Stadion werd het 3-1 voor de Brabantse formatie.

Drie doelpunten

Na een start waarin beide ploegen elkaar in balans hielden (schotje Philip Brittijn en kopkans Álvaro Marín) was de eerste kans van de wedstrijd voor de thuisploeg. Helmond Sport-aanvaller Martijn Kaars probeerde het met een schot van afstand, maar doelman Thijs Jansen voorkwam een vroege 1-0 achterstand. Zes minuten later was Başar Önal met een enorme knal dicht bij de 0-1, die ternauwernood werd voorkomen door Helmond Sport-keeper Robin Mantel. Even later was het wél raak, toen Simon Colyn scoorde op aangeven van Xandro Schenk en de Superboeren op voorsprong zette. De thuisploeg kwam echter al snel langszij door een kopbal van Marín. Vijf minuten voor rust eindigde een voorzet van Bram van Vlerken op de lat. Dat liep goed af voor De Graafschap, maar in de 44e minuut kwam Helmond Sport toch op voorsprong. Na miscommunicatie tussen Schenk en Jansen maakte Marín er 2-1 van.

Reddingen Mantel

Ralf Seuntjens had na tien minuten in de tweede helft de gelijkmaker op zijn schoen, maar schoot de bal recht op Mantel af. Even later had de doelman ook een antwoord op een inzet van Önal en kon Giovanni Büttner nét niet tot een schot komen. Halverwege de tweede helft leek De Graafschap alsnog op weg naar de 2-2, maar werd een heerlijke volley van Önal gekeerd door Mantel. Helmond Sport werd dreigend via de counter toen spits Kaars op Jansen stuitte. Met onder meer David Flakus Bosilj en Blnd Hassan als aanvallende krachten probeerde De Graafschap voor een slotoffensief te zorgen, maar tot écht grote kansen leidde dat niet. In de absolute slotfase leverde een counter van Helmond Sport de 3-1 van Kaars op.

Helmond Sport - De Graafschap: 3-1

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Simon Colyn (18.), 1-1 Álvaro Marín (26.), 2-1 Álvaro Marín (44.), 3-1 Martijn Kaars (90+5.)

Arbiter: Hensgens | Toeschouwers: 1.853

Opstelling Helmond Sport: Mantel; Van Vlerken (82. Schmidt), Van Den Eynden ©, Krätschmer, Kreekels; Ludwig (69. Vankerkhoven), Kaars, Ostrc; Botos, Marín (69. Van den Hurk) en Schroijen (76. Amuzu).

Opstelling De Graafschap: Jansen; Fortes ©, Hardeman, Schenk, A. Büttner; Brittijn, Colyn (60. Mahi), Warmerdam (46. Kaak); G. Büttner (60. Van Gilst), Seuntjens (72. Hassan) en Önal (72. Flakus Bosilj).