De Graafschap verliest in tweede ronde bekertoernooi bij Quick Boys

De Graafschap is dinsdagavond uitgeschakeld in het KNVB-bekertoernooi na een 2-0 nederlaag bij Quick Boys.

Kansen Haen

Bij De Graafschap begonnen Lion Kaak en Devin Haen in de basis tegen de ploeg uit de Tweede Divisie. Het eerste kansje was voor de thuisploeg na acht minuten, maar doelman Thijs Jansen had een redding in huis. Daarna namen de Superboeren het over en werden Haen (redding Quick Boys-keeper Paul van der Helm), Simon Colyn (net gestuit) en opnieuw Haen (redding Van der Helm) gevaarlijk. Gescoord werd er niet, terwijl Sem van Duijn dat aan de andere kant wel deed. Na een uitval - waarbij de pass van Ravelino Junte richting Van Duijn buitenspel leek - kwam de thuisploeg op 1-0. Nadat Tristan van Gilst met een kopkans dicht bij de gelijkmaker was, maakte Haen in de 38e minuut de 1-1. Het bleek echter buitenspel, dus werd de gelijkmaker niet op het bord gezet. Net voor de rust leek een inzet van Haen opnieuw achter Van der Helm te belanden, maar werd de bal opgeruimd op de doellijn.

2-0 via Van Duijn

Na rust schoot Donny Warmerdam een meter of twee over het doel van Quick Boys. Tien minuten later gaf Başar Önal een goede voorzet vanaf de rechterkant en werd een schot van Haen ternauwernood geblokt door de defensie van Quick Boys. Jansen voorkwam in de 61e minuut de 2-0 van de thuisploeg, door fantastisch te redden op een uithaal van Junte. Met Philip Brittijn, David Flakus Bosilj en Huseyïn Dogan in de ploeg probeerde De Graafschap het tij te keren. Dat lukte bijna via Brittijn, maar via-via ging de bal er niet in. Een kwartier voor tijd leek Flakus Bosilj de 1-1 te maken, maar zijn inzet ging over het doel. Een snelle uitbraak van Quick Boys leverde in de 76e minuut de 2-0 op en wederom was Van Duijn het eindstation.

Quick Boys - De Graafschap: 2-0

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Sem van Duijn (28.), 2-0 Sem van Duijn (76.)

Arbiter: Nagtegaal | Toeschouwers: +/- 5.000

Opstelling Quick Boys: Van der Helm ©; Bosman (74. De Beste), Staal, Meerstadt, Nwankwo; Owusu, Offerhaus, Reinders (81. Kamp); Junte (81. L. van Duijn), Broekhuizen en S. Van Duijn (89. Van Tol).

Opstelling De Graafschap: Jansen; Fortes ©, Hardeman, Schenk, Schoppema; Kaak (70. Yadir), Colyn (61. Brittijn), Warmerdam; Van Gilst (61. Flakus Bosilj), Haen (61. Dogan) en Önal (81. Hassan).

Gele kaart(en) Quick Boys: Van Duijn (48.), Broekhuizen (68.), Van den Meiracker (90+2.)