De Graafschap verliest bij Jong FC Utrecht (2-0)

De Graafschap heeft vrijdagavond met 2-0 verloren van Jong FC Utrecht. De doelpunten werden gemaakt door Tobias Augustinus-Jensen en Jesse van de Haar.

1-0 achterstand

De Graafschap was op Sportcomplex Zoudenbalch de bovenliggende ploeg in het eerste kwart van de wedstrijd. Een poging van David Flakus Bosilj ging naast het doel van Jong FC Utrecht en even later schoot Lion Kaak enkele meters over. Vervolgens werden ook Jeffry Fortes en Alexander Büttner gevaarlijk, maar ze schoten respectievelijk voorlangs en over het Utrechtse doel. De thuisploeg creëerde een grote mogelijkheid via spits Mees Rijks, die de bal ineens voor zijn voeten kreeg en van dichtbij over schoot. Na bijna een halfuur spelen zette Augustinus-Jensen zijn ploeg met een schot in de verre hoek op voorsprong (1-0). In de 35e minuut had Başar Önal voor de gelijkmaker kunnen zorgen, maar de aanvaller mikte net naast. Vier minuten voor rust was het bijna 2-0, toen Adrian Blake met een uithaal de paal trof. Mees Bakker voorkwam even later dat Rijks kon scoren door de bal over het doel te tikken.

Grote kans Flakus Bosilj

De opdracht voor de Superboeren was duidelijk in de tweede helft; op jacht naar de 1-1. Önal probeerde met een halve omhaal te scoren, maar zag de bal een meter of twee over het doel eindigen. Enkele minuten later kreeg Jan Lammers een grotere kans toen hij de bal van heel dichtbij over de goal kopte. Jong FC Utrecht beperkte zich tot het verdedigen van de 1-0 en speelde vooral op de counter. Een kwartier voor het einde viel bijna de gelijkmaker door een inzet van Flakus Bosilj, maar Jong FC Utrecht-keeper Kevin Gadellaa redde op de doellijn. In de absolute slotfase besliste Jong FC Utrecht het duel dankzij invaller Van de Haar (2-0). De volgende wedstrijd is aanstaande maandag, als we het in eigen huis opnemen tegen FC Dordrecht.

Jong FC Utrecht - De Graafschap: 2-0

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Tobias Augustinus-Jensen (28.), 2-0 Jesse van de Haar (90+3.)

Arbiter: Hardeman | Toeschouwers: 452

Opstelling Jong FC Utrecht: Gadellaa; Van Hees, Kooy, Mukeh © (46. Hardley), Held; Andersen, Van der Wegen, Van Eldik (63. Bukala); Blake (63. Rohd Schlichting), Rijks (71. Van de Haar) en Augustinus-Jensen (84. Boumenjal).

Opstelling De Graafschap: Bakker; Fortes ©, Lammers, Schenk, A. Büttner; Brittijn, Colyn (59. Haen), Kaak (71. Wevers); G. Büttner (71. Yadir), Flakus Bosilj (85. Dogan) en Önal (71. Van Gilst).

Gele kaart(en) Jong FC Utrecht: Rohd Schlichting (65.)