De Graafschap start play-offs met 1-1 gelijkspel tegen FC Eindhoven

De Graafschap heeft maandagavond in de eerste ronde van de play-offs met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Eindhoven. In een spannend duel vielen beide doelpunten vanaf de stip. Komende vrijdag is de return in Eindhoven.

Vroege tegentreffer

In vergelijking met afgelopen vrijdag - toen De Graafschap met 1-1 gelijkspeelde bij Jong Ajax - verving Roland Baas de (licht) geblesseerde Jasper van Heertum. In de beginfase hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, zonder grote kansen te creëren. Na twaalf minuten kregen de gasten uit Brabant een strafschop, toen Jeffry Fortes in de ogen van de assistent-scheidsrechter hands maakte in de zestienmeter. Joey Sleegers benutte het buitenkansje en zette zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Tien minuten later kreeg diezelfde Sleegers een goede mogelijkheid op de 0-2, maar zijn schot ging over het doel van Hidde Jurjus. Namens De Graafschap schoot Sam Hendriks ruim over en even later werd een inzet van Giovanni Korte eenvoudig gepakt door Eindhoven-doelman Nigel Bertrams. Net voor de rust werd een schot van Korte geblokt, met een 0-1 ruststand tot gevolg.

Sterke tweede helft

De Graafschap wist wat het moest doen na rust en schoot via Camiel Neghli ruim naast de Eindhovense goal. Nadat een treffer van Eindhoven werd afgekeurd (buitenspel) zette De Graafschap flink aan. Dat leverde twee goede kansen op. Na een fraaie steekpass van Mees Kaandorp schoot Korte de bal op de benen van Bertrams en luttele minuten later eindigde een uithaal van Hendriks - na een perfecte voorzet van Julian Lelieveld - maar nét naast. De Superboeren bleven de druk erop houden en kregen in de 72e minuut een penalty. Invaller Danzell Gravenberch schoot feilloos raak: 1-1! Başar Önal had voor de voorsprong kunnen zorgen, maar zag zijn schot aan de verkeerde kant van de paal belanden. Een poging van Gravenberch belandde in de handen van Bertrams. Het slotakkoord was voor Justin Ogenia, wiens inzet tijdig werd weggetikt door Jurjus. Zodoende begint De Graafschap vrijdag met een prima uitgangspositie aan de return in Noord-Brabant.

De Graafschap - FC Eindhoven: 1-1

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Joey Sleegers (12. / strafschop), 1-1 Danzell Gravenberch (78. / strafschop)

Arbiter: Bos | Toeschouwers: 10.022

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Lelieveld, Fortes, Van de Pavert ©, Baas (78. Hilderink); Brittijn, Schuurman, Neghli; Kaandorp (66. Önal), Hendriks (66. Gravenberch) en Korte (78. Opoku).

Opstelling FC Eindhoven: Bertrams; Vermeulen, Amevor ©, Peijnenburg, Seedorf, Dahlhaus (64. Bogaers); Brym, De Keersmaecker, Verreth (88. Van Son); Van der Sande (78. Ogenia) en Sleegers (88. Rácz).