De Graafschap speelt met 2-2 gelijk bij ADO Den Haag

De Graafschap heeft vrijdagavond een punt gepakt op bezoek bij ADO Den Haag. Na een vroege 1-0 van de thuisploeg rechtten de Superboeren de rug en scoorde Başar Önal twee keer. Door de gelijkmaker van Silvinho Esajas werd het echter 2-2.

Twee goals

In vergelijking met de competitiewedstrijd tegen Jong FC Utrecht (2-0) wijzigde trainer Adrie Poldervaart zijn basisploeg niet. Mees Kaandorp en Charlison Benschop keerden na blessureleed terug in de wedstrijdselectie. De eerste kans was voor ADO-spits Thomas Verheydt, maar Hidde Jurjus voorkwam met een katachtige redding de 1-0. Na een kwart wedstrijd werd ook De Graafschap voor het eerst gevaarlijk. Alexander Büttner nam de bal in één keer aan en haalde uit. Zijn inzet ging echter een metertje over de goal van ADO-keeper Hugo Wentges. In de 24e minuut kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong, nadat Jordy Wehrmann doeltreffend afdrukte. Vijf minuten later volgde de gelijkmaker. Na balverlies van ADO Den Haag kwam de bal via Camiel Neghli terecht bij Önal, die voor de 1-1 tekende. Een knal van Neghli leverde vier minuten voor de rust bijna een voorsprong op, alleen eindigde zijn harde schot nét naast.

Doelpunt Önal

De eerste kans in het tweede bedrijf was ook voor Neghli. Op aangeven van Joel Valencia plaatste hij - vanuit een goede positie - de bal in de hoek, maar zag dat Wentges ternauwernood redding bracht. Nadat er lange tijd niets gebeurde, maakte Önal in de 72e minuut zijn tweede doelpunt van de avond. De vleugelaanvaller was scherp op een afvallende bal, kapte een ADO-speler uit en schoot beheerst raak; 1-2. Lang duurde de voorsprong helaas niet, aangezien ADO zes minuten later via invaller Esajas op gelijke hoogte kwam. Na een voorzet van Amar Catic eindigde het schot in de verre hoek achter Jurjus. Even later had een andere invaller, Mario Bilate, de 3-2 op zijn schoen. Het schot werd echter goed geblokt door Philip Brittijn, die daarmee een grote kans voor ADO voorkwam. In de hectische slotfase, waarin Bilate een directe rode kaart kreeg na een overtreding op Jesse Schuurman, hield ADO stand. Zo hielden beide ploegen elkaar in evenwicht (2-2). Volgende week vrijdag spelen we thuis tegen TOP Oss.

ADO Den Haag - De Graafschap: 2-2

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Jordy Wehrmann (24.), 1-1 Başar Önal (29.), 1-2 Başar Önal (72.), 2-2 Silvinho Esajas (78.)

Arbiter: Hensgens | Toeschouwers: N.n.b.

Opstelling ADO Den Haag: Wentges; Rodriguez, Asante, Siereveld, Absalem (46. Bilate); Klas (64. Esajas), Wehrmann (64. Thomas), Breinburg; Catic, Verheydt © en Severina (84. Zwarts).

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Schouten, Fortes, Hillen, Büttner (84. Schenk); Brittijn, De Jong ©, Valencia (90+1. Haen); Neghli (76. Schuurman / 90+1. Acheffay), Gravenberch (76. Benschop) en Önal.

Gele kaart(en) ADO Den Haag: Verheydt (11.), Asante (87.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Hillen (51.), Valencia (87.)

Rode kaart(en) ADO Den Haag: Bilate (88.)