De Graafschap speelt gelijk tegen Jong PSV; play-offs nog mogelijk

De Graafschap heeft vrijdagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen Jong PSV. Op de eigen De Vijverberg speelden de Doetinchemmers een prima eerste helft waarin Sam Hendriks scoorde. Na rust kwamen de Eindhovense gasten langszij via Johan Bakayoko. Ondanks een slotoffensief werd er niet meer gescoord.

Schitterende sfeeractie

Trainer Jan Vreman wijzigde zijn ploeg niet voor het treffen met de jonge Eindhovenaren en zag twee spelers terugkeren in de wedstrijdselectie: Philip Brittijn en Mees Kaandorp. Na een schitterende sfeeractie van de SpinSide begonnen de Superboeren sterk aan het duel in eigen huis. Na een beginfase met veel balbezit en dreiging richting de PSV-goal bracht Hendriks zijn ploeg op voorsprong. Een uithaal van Jesse Schuurman werd met de hak doeltreffend verlengd door Hendriks; een prachtig doelpunt.

De gasten uit Eindhoven beperkten zich vooral tot verdedigen en slaagden daar in de eerste helft aardig in. Camiel Neghli zag zijn schot gekeerd worden door PSV-doelman Vincent Müller en een inzet van Giovanni Korte werd gekraakt. Via Bakayoko werd Jong PSV in de 37e minuut gevaarlijk, toen de aanvaller rakelings naast schoot.

Jong PSV komt terug

In de tweede helft meldde Jong PSV zich middels een schotje van Damian Timan. Na een uur spelen kon De Graafschap een Eindhovense aanval over de linkerflank niet afstoppen, waarna Mathias Kjølø de bal voorgaf op Bakayoko. De linksbuiten schoot de bal eenvoudig achter doelman Hidde Jurjus (1-1.) De wedstrijd kabbelde vervolgens voort zonder dat er grote kansen gecreëerd werden. De 10.515 aanwezige supporters schreeuwden de Superboeren naar voren, op jacht naar de nieuwe voorsprong.

Jasper van Heertum trof de paal met een schot uit de draai en een poging van invaller Basar Önal ging naast. Aan de andere kant eindigde een schotje van Bakayoko net voorlangs. Zodoende kwam De Graafschap niet verder dan een 1-1 remise. Volgende week spelen we de uitwedstrijd bij Jong Ajax. Ondanks het gelijkspel is het mogelijk om de play-offs te halen, als Almere City niet aan de haal gaat met de vierde periodetitel. Via de ranglijst kan het ook, maar dan moet De Graafschap nummer acht NAC Breda inhalen (drie punten meer, doelsaldo +6).

De Graafschap - Jong PSV: 1-1

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Sam Hendriks (8.), 1-1 Johan Bakayoko (60.)

Arbiter: Gansner | Toeschouwers: 10.515

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Lelieveld, Van Heertum, Van de Pavert ©, Fortes; Opoku, Schuurman, Neghli (76. Gravenberch); Verbeek (61. Kaandorp), Hendriks (61. Brittijn) en Korte (61. Önal).

Opstelling Jong PSV: Müller; Markelo, Comenencia, Felipe; Bahadir (84. Leysen); Kjølø ©, Colyn, Timan (59. Kreekels); Bakayoko, Romero (59. Priske Flyger) en Thomas (88. Touré).

Gele kaart(en) De Graafschap: Fortes (90.)

Gele kaart(en) Jong PSV: Felipe (67.), Thomas (88.), Priske Flyger (90+5.)