U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap sleept zege uit het vuur bij Jong Ajax (1-2)


De Graafschap sleept zege uit het vuur bij Jong Ajax (1-2)

De Graafschap heeft maandagavond de eerste drie punten van het seizoen gepakt. Op bezoek bij Jong Ajax werd een knappe 1-2 zege geboekt. Başar Önal en David Flakus Bosilj maakten de doelpunten, ook Kristian Hlynsson was trefzeker.

Sterk begin

Op Sportcomplex De Toekomst maakten Simon Colyn en Mimoun Mahi hun (basis)debuut voor de Superboeren, terwijl Flakus Bosilj op de bank begon. Al na zes minuten kwam De Graafschap op voorsprong, toen Philip Brittijn een lange bal van Mees Bakker goed inschatte en een perfecte voorzet gaf op Önal. De rappe aanvaller tikte de bal bij de eerste paal binnen en zette De Graafschap op 0-1. Halverwege het eerste bedrijf eindigde een schot van Colyn een meter naast de goal van Ajax-doelman Charlie Setford. Daarna kwamen de Amsterdammers beter in de wedstrijd en schoot Jaydon Banel rakelings naast. Tien minuten voor de rust gaf Colyn strak voor op de inlopende Brittijn, maar Setford kon tijdig redding brengen.

Flakus Bosilj trefzeker

Bij aanvang van de tweede helft kwam Flakus Bosilj in de ploeg voor Mahi en was de Sloveense aanvaller dicht bij de 0-2. Na een perfecte bal van Önal, die Flakus Bosilj wegstak, keerde Setford de inzet. Aan de andere kant voorkwam Bakker met een uitstekende redding dat Banel kon scoren. Dat deed De Graafschap in de 58e minuut wél. Een razendsnelle aanval via onder meer Önal en Colyn kwam terecht bij Flakus Bosilj, die - bij zijn debuut - voor de 0-2 tekende. De thuisploeg probeerde vervolgens de aansluitingstreffer te maken, maar De Graafschap bleef lange tijd goed op de been. Elf minuten voor het einde kwam Jong Ajax toch terug in de wedstrijd door een doelpunt van Hlynsson (1-2). In het hectische slot hielden de Superboeren stand en zo werd de eerste zege van het seizoen geboekt.

Jong Ajax - De Graafschap: 1-2

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Başar Önal (6.), 0-2 David Flakus Bosilj (58.), 1-2 Kristian Hlynsson (79.)

Arbiter: Puts | Toeschouwers: 1.460

Opstelling Jong Ajax: Setford ©; Jermoumi, Vos, Gooijer, Martha; Fitz-Jim (70. Brandes), Hlynsson, Misehouy; Banel (70. Kalokoh), Rasmussen en Godts.

Opstelling De Graafschap: Bakker; Fortes ©, Schenk, Hillen, Schoppema; Kaak (81. Wevers), Brittijn (81. Yadir), Warmerdam; Önal (90+2. Bisselink), Colyn (71. Raterink) en Mahi (46. Flakus Bosilj).

Gele kaart(en) Jong Ajax: Martha (63.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Önal (36.), Lammers (41.), Hillen (44.), Wevers (90+5.)

Rode kaart(en) Jong Ajax:

Rode kaart(en) De Graafschap:

Bijzonderheid:

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/FQVFV4pk4Mk




Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
03
mei
20:00
uur
Jong FC Utrecht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner