De Graafschap schrijft drie punten bij na 4-2 zege op Jong PSV

De Graafschap heeft maandagavond drie punten bijgeschreven. Het inhaalduel op De Vijverberg met Jong PSV werd winnend afgesloten, mede dankzij twee goals van Tristan van Gilst: 4-2.

Twee goals Van Gilst

Met Jesper van Riel, Ralf Seuntjens en Van Gilst in de basis begonnen de Superboeren sterk aan het duel met de jonge Eindhovenaren. Na vijf minuten was het al raak en zette Xandro Schenk de 1-0 op het bord. Een vrije trap werd opgepikt door Donny Warmerdam, die vervolgens Schenk in staat stelde om de openingstreffer te maken. De druk van De Graafschap hield vervolgens aan. Zo werden schoten van Van Gilst en Philip Brittijn geblokt en schoot Simon Colyn rakelings naast. In de 15e minuut maakte Van Gilst er op aangeven van Colyn 2-0 van. David Flakus Bosilj had voor de 3-0 kunnen zorgen, maar zag dat Jong PSV-doelman Niek Schiks redding bracht. Uit het niets kwamen de gasten terug tot 2-1 (doelpunt Tai Abed uit een hoekschop). Daarna eindigde een uithaal van Colyn op de paal en werd een schot van Van Gilst nipt tegengehouden door de Eindhovense defensie. Zeven minuten voor de rust had Van Gilst een fraaie individuele actie in huis, met de 3-1 tot gevolg.

Beslissing via Mahi

In de tweede helft ging De Graafschap op jacht naar de vierde treffer en was Flakus Bosilj dicht bij de 4-1. Hij werd echter gestuit door Schiks. Beide ploegen creëerden daarna geen echt grote kansen meer, hoewel De Graafschap op een aantal momenten voor dreiging zorgde via Van Riel en invaller Mike Veenstra. Voor hem was het zijn debuut in het eerste elftal van de Superboeren en ook Denzel Eijken maakte zijn eerste minuten. Vijf minuten voor het einde kwam Jong PSV terug in de wedstrijd toen Dante Gilbert de 3-2 tegen de touwen werkte. Het werd daarna nog bijna gelijk, maar Jesper Uneken werd tijdig afgestopt door Thijs Jansen. In de slotfase besliste Mimoun Mahi de wedstrijd door na een mooie aanval de 4-2 te scoren.

De Graafschap - Jong PSV: 4-2

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Xandro Schenk (5.), 2-0 Tristan van Gilst (15.), 2-1 Tai Abed (24.), 3-1 Tristan van Gilst (38.), 3-2 Dante Gilbert (85.), 4-2 Mimoun Mahi (90+3.)

Arbiter: Bos | Toeschouwers: 5.234

Opstelling De Graafschap: Jansen; Fortes ©, Hardeman, Schenk, Van Riel (80. Eijken); Brittijn (80. Mahi), Colyn (70. Veenstra), Warmerdam; Flakus Bosilj, Seuntjens (54. Wevers) en Van Gilst (70. G. Büttner).

Opstelling Jong PSV: Schiks; Rovers (24. Dagasan), Dams, Kuhn (87. Houben), Oppegard; Jiménez, Simons (60. Bars), Babadi; Abed (60. Gilbert), Uneken en Nassoh ©.

Gele kaart(en) De Graafschap: Brittijn (35.)

Gele kaart(en) Jong PSV: Oppegard (27.), Bars (77.), Jiménez (90.)