De Graafschap rekent in tweede helft af met De Treffers

De Graafschap heeft zaterdagmiddag het oefenduel met en bij De Treffers gewonnen. Tegen de Groesbeekse tweededivisionist werd dankzij doelpunten van Devin Haen en Basar Önal met 1-2 gewonnen.

Snel op achterstand

In Groesbeek kwamen onder meer Mees Kaandorp, Devin Haen, Hicham Acheffay en Basar Önal aan de aftrap, die vrijdagavond als invaller nog binnen de lijnen kwamen in het duel met VVV-Venlo. De Treffers begon goed aan het duel en kwam na tien minuten op voorsprong. Linksback Rick Wouters knikte een voorzet goed binnen. De Graafschap kreeg daarna wel enkele kansen, waarvan de mogelijkheid van Mees Kaandorp de grootste was, maar wist niet te scoren. In die eerste helft ging het spel gelijk op en kon De Treffers prima mee in het spel van de ploeg van Adrie Poldervaart.

Eenrichtingsverkeer in de tweede helft

In de tweede helft waren de gasten uit de Achterhoek duidelijk sterker op conditioneel vlak. Waar De Treffers steeds meer moeite had om het tempo vol te houden. Dat resulteerde in een penalty in de 55ste minuut, toen Basar Önal in de zestienmeter onderuit gegleden werd. Spits Devin Haen bleef ijskoud in toch tropische tempraturen en schoot dit buitenkansje beheerst binnen: 1-1.

Na ruim zeventig minuten spelen was het de beurt aan de talenten Ruben Radstake, Elie Raterink en Mert Bulut. De Winterswijkse spits Raterink viel daarbij het meeste op. Eerst kreeg hij tot twee keer toe de kans om zelf De Graafschap aan de leiding te schieten, maar tot twee keer toe was het De Treffers-keeper Delano van Crooij (ex-VVV-Venlo) die uitstekend redding bracht. Maar vlak voor tijd was het Raterink die een puntgave voorzet gaf op Önal die niet meer kon missen en aantekende voor de winnende 1-2.

De Treffers - De Graafschap: 1-2

Doelpuntenmakers: 1-0 Wouters (10.), 1-1 Haen (56.), 1-2 Önal (88.)

Opstelling De Graafschap: Bakker; Van de Logt (70. Bulut), Lammers, Willemsen (70. Radstake), Baas; Schuurman (86. Wevers), Acheffay, Kaandorp (46. Yadir); Önal, Haen (70. Raterink), Van der Heiden.