De Graafschap pakt punt na sterk optreden tegen FC Emmen (1-1)

De Graafschap heeft vrijdagavond na een sterk optreden in eigen huis een punt gepakt tegen lijstaanvoerder FC Emmen (1-1). De doelpunten - gemaakt door Joey Konings en Rui Mendes - vielen in de eerste helft.

90/91 en goede start

Op een uitstekend gevulde De Vijverberg werden eerst de helden van het seizoen 1990/1991 geëerd. De ploeg werd toen ongeslagen kampioen en voorafgaand aan de wedstrijd liepen ze een ereronde door ons stadion. Tevens was er een indrukwekkende minuut applaus voor trainer Simon Kistemaker, die ons in november ontviel. Daarna begon De Graafschap, met Konings in de basis in plaats van Sam Hendriks, goed aan de wedstrijd. Nadat eerst Jeffry Fortes (kopbal in de handen van Emmen-doelman Michael Brouwer) en Philip Brittijn (kopkans naast) speldenprikjes uitdeelden, was het in de veertiende minuut wel raak via Konings. Een uitgemeten voorzet van Giovanni Korte vanaf de linkerkant werd door Konings bij de tweede paal binnengetikt: 1-0. Luttele minuten later viel bijna de tweede treffer, toen Korte een inzet van dichtbij gekeerd zag worden door Brouwer. De gasten meldden zich ook; een poging van Reda Kharchouch ging maar net over het doel. Vlak voor de rust werd het toch 1-1, nadat Mendes aan de verdediging ontglipte en beheerste afrondde. Korte had de Superboeren op voorsprong kunnen zetten, ware het niet dat zijn schot werd gepareerd door Brouwer.

Wel kansen, geen goals

Na tien minuten in de tweede helft kreeg Korte opnieuw een grote kans om te scoren. Ditmaal ontving hij de bal in een aardig vrije positie, maar schoot hij over het doel van Brouwer. Met 68 minuten op de klok werd Emmen gevaarlijk uit de rebound. Eerst bracht Hidde Jurjus redding op een schot van Jeroen Veldmate, waarna Ole Romeny de bal voorlangs schoot. Aan de andere kant eindigde een fraai lobje van Camiel Neghli op het dak van het doel, waardoor helaas niet de 2-1 op het bord werd gezet. Vervolgens golfde het spel op en neer - en stopte invaller Danny Verbeek een gevaarlijke Emmen-aanval af. In de slotfase waren de grootste mogelijkheden voor De Graafschap, dat dreigend werd via invallers Johnatan Opoku (bal in de doelmond weggehaald) en Elmo Lieftink (schot over). Gescoord werd er echter niet meer op De Vijverberg en zo leverde het thuisduel met koploper Emmen een verdiend punt op.

De Graafschap - FC Emmen: 1-1

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Joey Konings (15.), 1-1 Rui Mendes (45.)

Arbiter: Kamphuis| Toeschouwers: 10.254

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Lelieveld, Van Heertum, Van de Pavert ©, Fortes; Brittijn (64. Opoku), Schuurman, Neghli (80. Verbeek); Kaandorp, Konings (64. Hendriks) en Korte (69. Lieftink).

Opstelling FC Emmen: Brouwer; Apau (46. Araujo), Veendorp, Veldmate ©, Burnet; Vlak, Romeny, El Azzouzi; Assehnoun, Kharchouch (68. Van Kaam) en Mendes.