U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap pakt op de valreep punt tegen NAC Breda


De Graafschap pakt op de valreep punt tegen NAC Breda

De Graafschap heeft vrijdagavond een punt gepakt tegen NAC Breda. In de eerste helft kwamen de gasten op 0-1 door Kaj de Rooij en in de 87e minuut zette Danzell Gravenberch de gelijkmaker op het bord.

Sfeeractie

Voorafgaand aan de kraker tussen De Graafschap en NAC Breda was er een prachtige sfeeractie te zien op De Vijverberg. In een goedgevuld stadion nam De Graafschap het initiatief en dat leidde tot veel balbezit, maar nog niet tot grote kansen. Na een halfuur spelen kregen de gasten uit Breda een grote kans, toen Jort van der Sande verdediger Rio Hillen omspeelde en op de goal van Hidde Jurjus afging. De NAC-spits schoot echter naast. Even later noteerde ook De Graafschap een kans, toen de kopstoot van Hillen werd gepakt door Roy Kortsmit. In de 38e minuut kwamen de Brabanders op voorsprong dankzij De Rooij, die op aangeven van Fabio Di Michele Sanchez raak schoot. Een kopballetje van Giovanni Korte was een makkelijke prooi voor Kortsmit; ruststand 0-1.

Late gelijkmaker

In de tweede helft kwam De Graafschap sterk uit de kleedkamer. Nadat een scherpe voorzet van Camiel Neghli aan iedereen voorbij ging, kreeg Charlison Benschop kort daarna een goede mogelijkheid op de 1-1. De inzet van de spits belandde helaas op de lat. De Superboeren schakelden vervolgens een tandje bij en werden via Korte gevaarlijk. Kortsmit redde op zijn poging en voorkwam de gelijkmaker. Aan de andere kant drukte Odysseus Velanas af, maar eindigde de bal langs de goede kant van de paal. Benschop bleef dreigend en mikte net naast. In de slotfase bracht trainer Adrie Poldervaart met Xandro Schenk, debutant Joel Valencia en Devin Haen drie verse krachten het veld in. Gravenberch maakte drie minuten voor tijd de verdiende gelijkmaker, door een goede voorzet van Jeffry Fortes binnen te werken: 1-1.

De Graafschap - NAC Breda: 1-1

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Kaj de Rooij (38.), 1-1 Danzell Gravenberch (87.).

Arbiter: Lindhout | Toeschouwers: 10.154

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Fortes ©, Lammers (80. Schenk), Hillen, Büttner; Brittijn, Neghli (85. Acheffay), Bouihrouchane (80. Valencia); Önal (80. Haen), Benschop en Korte (68. Gravenberch).

Opstelling NAC Breda: Kortsmit; Lucassen (82. Rutten), Mac Nulty, Velthuis, Michele Sanchez (82. Bakker); Plat ©, Agougil, Banzuzi (72. Vet); De Rooij (90+2. Marijnissen), Van der Sande en Velanas (82. Besselink).

Gele kaart(en) De Graafschap:

Gele kaart(en) NAC Breda: Lucassen (79.)

Rode kaart(en) De Graafschap:

Rode kaart(en) NAC Breda:

Bijzonderheid:



Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
03
mei
20:00
uur
Jong FC Utrecht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner