De Graafschap nipt onderuit in eerste duel Play-Offs tegen ADO Den Haag

De Graafschap heeft de eerste wedstrijd in de Play-Offs tegen ADO Den Haag met 2-3 verloren. In een spannend duel waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar trok ADO aan het langste eind.

Fantastische sfeer

Na een fantastische opkomst, met fraaie spandoeken en een uitstekende sfeer op De Vijverberg, begon ADO Den Haag net iets beter aan de wedstrijd. Een vroeg doelpunt van spits Henk Veerman werd vanwege buitenspel afgekeurd en daarna voorkwam Jeffry Fortes dat ADO voor gevaar kon zorgen. Even later nam De Graafschap het over en kwamen de Superboeren dankzij Alexander Büttner op 1-0. Een afgeslagen bal kwam terecht bij Büttner, die met links verwoestend uithaalde en de openingstreffer op het bord zette. ADO kreeg vervolgens twee mogelijkheden op de gelijkmaker, maar Veerman (schotje voorlangs) en Amir Absalem (voorzet gepakt door Thijs Jansen) scoorden niet. Aan de andere kant kon Lion Kaak in kansrijke positie uithalen, maar hij raakte de bal verkeerd. In de 30e minuut kwam ADO op gelijke hoogte, toen Absalem raak kopte op aangeven van Jari Vlak (1-1). Enkele minuten later had Veerman voor de 1-2 kunnen zorgen, maar hij schoot de bal naast. Jansen hield De Graafschap met enkele goede reddingen op de been in de eerste helft, met een ruststand van 1-1 tot gevolg.

ADO op voorsprong

In de tweede helft was De Graafschap via Fortes dicht bij de voorsprong, maar zijn inzet werd uit de doelmond gegleden. In de 59e minuut maakte Daryl van Mieghem er 1-2 van, toen hij een bal tussen Joran Hardeman en Jansen onderschepte en raak schoot. Acht minuten later ontsnapte Alex Schalk aan de defensie van De Graafschap en maakte hij de 1-3 namens ADO Den Haag. Met Mimoun Mahi, Tristan van Gilst en David Flakus Bosilj in de ploeg probeerde De Graafschap de stand om te keren. Tien minuten voor tijd leek Flakus Bosilj de aansluitingstreffer te maken, maar kwam hij nét tekort. In de slotfase ging de bal op de stip, na een handsbal van Absalem. Fortes benutte de strafschop en schoot zo de belangrijke 2-3 op het bord. Komende zaterdag is in Den Haag de returnwedstrijd.

De Graafschap - ADO Den Haag: 2-3

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Alexander Büttner (12.), 1-1 Amir Absalem (30.), 1-2 Daryl van Mieghem (59.), 1-3 Alex Schalk (67.), 2-3 Jeffry Fortes (90+6.)

Arbiter: Nagtegaal | Toeschouwers: 10.083

Opstelling De Graafschap: Jansen; Fortes ©, Hardeman (60. Hillen), Schenk, Schoppema; Brittijn, Kaak (73. Mahi), Warmerdam, A. Büttner (73. Van Gilst); Seuntjens (60. Haen) en Önal (73. Flakus Bosilj).

Opstelling ADO Den Haag: Marsman; Asante, Esajas, Siereveld, Waem, Absalem; Vlak, Schalk (90+6. Sellouki), Vigen (77. De Bruin); Van Mieghem (79. Van de Sande) en Veerman ©.