U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap lijdt thuisnederlaag tegen Jong Ajax


De Graafschap lijdt thuisnederlaag tegen Jong Ajax

De Graafschap heeft maandagavond verloren van Jong Ajax. In eigen huis eindigde het duel met de jonge Amsterdammers in 0-2, door doelpunten van Jaydon Banel en Nassef Chourak.

Kansen op 1-0

De Graafschap begon feller aan het duel dan Jong Ajax en kreeg ook de eerste kans van de wedstrijd. Na goed doorkoppen van Devin Haen eindigde een schot van Tristan van Gilst net naast. Even later probeerde Van GIlst het weer - na balverlies van Ajax in de opbouw - en ging het schot ruim over de goal van Jong Ajax. De bezoekers uit Amsterdam kregen vervolgens twee goede mogelijkheden om te scoren. Eerst was een voorzet van Raphaël Sarfo net te scherp voor spits Julian Rijkhoff en daarna schoof Kian Fitz-Jim de bal voorlangs het doel. De Superboeren hadden op 1-0 kunnen komen via Van Gilst (schot geblokt) en Joran Hardeman (inzet geblokt na een scrimmage). Net voor rust werd de grootste kans van de eerste helft gecreëerd, toen een goede voorzet van David Flakus Bosilj bijna in eigen doel werd gewerkt door Julian Brandes. Jong Ajax-doelman Tom de Graaff voorkwam ternauwernood de 1-0.

Voorsprong Jong Ajax

Ook na rust ging De Graafschap op zoek naar de openingstreffer en was het dicht bij een doelpunt via Flakus Bosilj. Een scherpe voorzet van Alexander Büttner kwam terecht bij Flakus Bosilj, die zijn kopbal gekeerd zag worden door De Graaff. Aan de andere kant van het veld kwam Jong Ajax er snel uit, werd er niet gefloten toen Büttner naar de grond ging en rondde Banel af (0-1). Invallers Giovanni Büttner en Mimoun Mahi werden kort na hun invalbeurt direct gevaarlijk, maar laatstgenoemde schoot nét naast. Ralf Seuntjens legde de bal vervolgens perfect terug op Büttner, die vergat de trekker over te halen. In de slotfase waren Mahi en Van Gilst dicht bij de gelijkmaker, maar zat er telkens een Ajax-been tussen. Via Chourak werd het in de laatste seconden nog 0-2.

De Graafschap - Jong Ajax: 0-2

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Jaydon Banel (62.), 0-2 Nassef Chourak (90+8.)

Arbiter: Puts | Toeschouwers: 9.823

Opstelling De Graafschap: Jansen; Fortes ©, Hardeman, Schenk, A. Büttner (67. Schoppema); Brittijn (70. G. Büttner), Colyn (70. Mahi), Warmerdam; Flakus Bosilj (83. Hassan), Haen (67. Seuntjens) en Van Gilst.

Opstelling Jong Ajax: De Graaff; Sarfo (71. Alders), Brandes ©, Janse, Martha; Vos, Fitz-Jim, Agougil (61. Chourak); Banel (86. Chahid), Rijkhoff (61. Vink) en Kalokoh (86. Gorter).

Gele kaart(en) De Graafschap:

Gele kaart(en)Jong Ajax: Agougil (32.), Banel (74.), Chahid (90+7.)

Rode kaart(en) De Graafschap:

Rode kaart(en) Jong Ajax:

Bijzonderheid:



Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
03
mei
20:00
uur
Jong FC Utrecht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner