De Graafschap knokt zich terug in de tweede helft, maar verliest bij Roda JC Kerkrade

De Graafschap heeft maandagavond de uitwedstrijd bij Roda JC Kerkrade met 3-2 verloren. Bryan Limbombe (tweemaal) en Dylan Vente maakten de Limburgse doelpunten. Voor De Graafschap waren Giovanni Korte en Devin Haen trefzeker.

2-0 achterstand

Trainer Adrie Poldervaart liet dezelfde elf spelers starten als afgelopen vrijdag in het thuisduel met NAC Breda (1-1). Siem de Jong was hersteld van een lichte blessure en keerde terug in de wedstrijdselectie. Onder toeziend oog van 228 meegereisde Superboeren was de eerste kans voor De Graafschap. Alexander Büttner schoot vanuit een lastige hoek op doel, maar zag zijn inzet voorlangs verdwijnen. Na een kwartier scoorde de thuisploeg; Vente was de De Graafschap-defensie te snel af en gaf voor op Limbombe, die voor de 1-0 zorgde. Na pogingen van Vente (kopbal ver naast) en Başar Önal (voorzet net onderschept) verdubbelde Roda JC in de 23e minuut de score. Vente kwam voor Jan Lammers en knikte binnen via de onderkant van de lat (2-0). Giovanni Korte had even later de aansluitingstreffer op zijn schoen, maar zag Roda-doelman Moritz Nicolas tijdig redding brengen. Kort voor de rust kopte Vente een voorzet ineens op de lat en was de Limburgse formatie dicht bij de derde treffer.

Korte en Haen

De Graafschap moest in de tweede heft uit een ander vaatje tappen en Poldervaart bracht met Joel Valencia in plaats van Camiel Neghli een nieuwe speler in. De thuisploeg maakte echter al snel in het tweede bedrijf de 3-0. Na een lange bal van Niek Vossebelt kon Limbombe vrij door aan de linkerflank. De snelle aanvaller kapte vervolgens Lammers uit en schoot beheerst raak in de verre hoek. De Superboeren lieten zich echter niet uit het veld slaan, want in de 51ste minuut gaf Jeffry Fortes een afgemeten voorzet op Korte, die vanuit een moeilijke hoek raak knikte: 3-1. Na een uur spelen voerden beide ploegen een drievoudige wissel door en bij De Graafschap kwamen Haen, Lion Kaak en Joel Valencia in de ploeg. Haen liet haast direct van zich spreken na zijn invalbeurt Nicolas van dicht bij te testen met een inzet, maar de Roda-goalie redde met een hand.

Roda JC liet zich na die kans van Haen weer wat meer voor het doel van Hidde Jurjus zien en na driekwart wedstrijd redde Jurjus op een inzet van Romano Postema, die het met zijn hak probeerde. De Graafschap drong in het vervolg ook aan en ging op jacht naar de aansluitingstreffer. Eerst had Roda-doelman Nicolas nog een antwoord op een schot van Önal, maar in de 73ste minuut was hij gezien nadat Haen de bal binnen werkte: 3-2. Na een goede voorzet van de eveneens ingevallen Valencia zette Haen goed door en hij verschalkte Nicolas. In het vervolg hoopte De Graafschap op meer, maar de thuisploeg werd ook regelmatig gevaarlijk aan de andere kant. Zo ging een schot van Terrence Douglas maar net naast het doel van Jurjus en een gevaarlijk lijkende voorzet van Limbombe werd door Jurjus onderschept. Met nog zo'n tien minuten op de klok besloot Roda JC-trainer Jurgen Streppel zijn verdediging te versterken en hij bracht Ted van de Pavert in de ploeg. De Graafschap ging in de laatste minuten nog op jacht naar de gelijkmaker, terwijl Roda JC loerde op de definitieve beslissing. Er vielen echter geen doelpunten meer in Kerkrade, waardoor De Graafschap met 3-2 verloor.

Roda JC Kerkrade - De Graafschap: 3-2

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Bryan Limbombe (15.), 2-0 Dylan Vente (23.), 3-0 Bryan Limbombe (47.), 3-1 Giovanni Korte (51.), 3-2 Devin Haen (73.)

Arbiter: Oostrom | Toeschouwers: 6.838

Opstelling Roda JC Kerkrade: Nicolas; Reith, Röseler ©, Joppen, Douglas; Hartjes (59. Sieben), Bijleveld (59. Mallahi), Vossebelt; Daneels (59. Postema), Vente (79. Van de Pavert) en Limbombe.

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Fortes ©, Lammers (82. Schouten), Hillen, Büttner (60. Kaak); Brittijn, Neghli (46. Valencia), Bouihrouchane; Önal, Benschop (60. Gravenberch) en Korte (60. Haen).

Gele kaart(en) Roda JC Kerkrade: Sieben (87.), Douglas (90+2)

Gele kaart(en) De Graafschap: Lammers (64.), Hillen (84.)