U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap in eigen huis onderuit tegen Willem II


De Graafschap in eigen huis onderuit tegen Willem II

De Graafschap is vrijdagavond tegen een nederlaag aangelopen in duel met Willem II. De Tilburgers zegevierden in Doetinchem met 0-2.

Bijna uitverkochte De Vijverberg

Op een bijna uitverkochte De Vijverberg (11.756 supporters) begonnen Levi Schoppema en Ralf Seuntjens in de basis tegen de Tilburgers, die in de beginfase de betere ploeg waren. Nadat Jeredy Hilterman ruim naast schoot, scoorde Willem II in de negende minuut via Thijs Oosting. Thijs Jansen voorkwam eerst nog een doelpunt, maar in de rebound tikte Oosting de bal binnen (0-1). De Graafschap meldde zich vervolgens ook en werd dreigend via Seuntjens (kopbal in handen van doelman Joshua Smits). Nadat een schot van Hilterman net voorlangs zeilde, was David Flakus Bosilj aan de andere kant dicht bij de 1-1. Het geplaatste schot van de aanvaller werd uit de bovenhoek getikt door Smits.

Goal Willem II

Gesteund door - net als aan het begin van de eerste helft - een prachtige sfeeractie ter ere van ons 70-jarig jubileum ging De Graafschap op zoek naar een doelpunt. Via Başar Önal lukte dat helaas niet, omdat Smits redde op zijn uithaal in de korte hoek. Willem II maakte er in de 49e minuut 0-2 van, toen Ringo Meerveld van afstand raak schoot achter Jansen. Halverwege de tweede helft draaide Simon Colyn zich knap vrij en eindigde zijn inzet via een Willem II-been achter de goal. De Superboeren kwamen lastig door de Tilburgse defensie heen, terwijl Willem II alleen dreigend werd met een snelle uitbraak via Hilterman (schot ruim over). In de slotfase voorkwam Jansen met een goede redding dat het 0-3 werd dankzij invaller Jeremy Bokila.

De Graafschap - Willem II: 0-2

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Thijs Oosting (9.), 0-2 Ringo Meerveld (49.)

Arbiter: Oostrom | Toeschouwers: 11.756

Opstelling De Graafschap: Jansen; Fortes ©, Hardeman (63. Willemsen), Schenk, Schoppema; Brittijn (63. Mahi), Colyn (73. Kanga), Warmerdam; Flakus Bosilj (73. G. Büttner), Seuntjens (63. Haen) en Önal.

Opstelling Willem II: Smits; St. Jago, Behounek, Schouten ©, Sigurgeirsson (73. Nizet); Bosch, Oosting (87. Lachkar), Verreth; Doodeman (73. Vermeulen), Hilterman (79. Bokila) en Meerveld (87. Razak).

Gele kaart(en) De Graafschap: G. Büttner (83.), Warmerdam (90+3.), Önal (90+4.)

Gele kaart(en) Willem II: Doodeman (61.), Verreth (90+4.)

Rode kaart(en) De Graafschap:

Rode kaart(en) Willem II:

Bijzonderheid:
Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Cambuur stadion, Leeuwarden

SC Cambuur
vr
08
mrt.
20:00
uur
De Graafschap
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner