U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap heeft na fors verlies 22/23 hersteltraject ingezet


De Graafschap heeft na fors verlies 22/23 hersteltraject ingezet

Niemand binnen De Graafschap kan er om heen: het afgelopen seizoen 2022–2023 is zowel op sportief als financieel vlak een dieptepunt geweest. Zoals al eerder gecommuniceerd stevent de club af op een groot verlies. Uiterlijk 1 november dient De Graafschap de cijfers over het boekjaar 2022-2023 in te leveren bij de KNVB. De accountant is de controle aan het afronden en de cijfers moeten nog geaccordeerd worden.

Fors tekort

De nieuwe directie en RvC zijn meteen aan de slag gegaan met een hersteltraject, zodat we het komende seizoen weer binnen een sluitende begroting komen. “Nadat ik in het voorjaar begonnen was aan deze klus bleek al snel dat er een fors tekort zou zijn over het afgelopen seizoen”, aldus financieel directeur Hans Mol. “Het grote verlies over afgelopen seizoen is een samenloop van zeer veel omstandigheden. Een combinatie van veel hogere kosten en het simpelweg niet in control zijn van de cijfers, waardoor te veel is geïnvesteerd, hebben gezorgd voor dit teleurstellende resultaat.”

“We hebben met iedereen in en rondom de organisatie hierover gesproken en de afgelopen maanden goed gekeken naar de uitgaven en inkomsten en vervolgens zijn we aan de slag gegaan om alles inzichtelijk te krijgen. We hebben een plan van aanpak gemaakt om dit seizoen een nulbegroting te bewerkstelligen middels diverse bezuinigingen en een aandelenemissie. Door de bezuiniging en de jongste aandelenemissie, waar vermogende supporters van onze club samen een bedrag bijeen hebben gebracht, is het voortbestaan van onze club niet in gevaar maar moeten we in alles bovenop de bal zitten”, laat financieel directeur Hans Mol weten. “Als directie is het met onze collega’s de taak om de club niet alleen op de rails te houden, maar om weer volle kracht vooruit te geven."

Veel vertrouwen

Het afgelopen seizoen heeft alles en iedereen op scherp gezet. De club wordt ook nu weer voortgestuwd door loyale sponsoren en trouwe supporters. “Als club kijken we, ondanks het zware seizoen en de financiële situatie, met vertrouwen naar de toekomst", legt directeur algemene zaken Michael Ogubai uit. "Zo is er de eigen jeugdopleiding, de doorstroom naar het eerste en het huidige voetbal waar iedereen weer zo van geniet. De Business Club blijft groeien en we hebben weer meer seizoenkaarten verkocht dan vorig jaar. We doen het sportief naar behoren met een jong team en draaien mee in de subtop van een loeisterke Keuken Kampioen Divisie. Onze selectie is dusdanig jong dat maar liefst 24 spelers nog mee zouden mogen doen met onze Onder 21."

"Dat is een basis die in de afgelopen jaren gecreëerd is, waarop we verder kunnen bouwen”, vervolgt Ogubai. “We voelen ook de steun van alle Superboeren uit de regio. Wekelijks rond de 11.000 supporters op de tribune geeft aan hoe uniek onze club is en hoe groot de support is, ondanks dat we voor het vijfde jaar op rij in de KKD actief zijn.”

Blik op bekerduel en NAC Breda

"Vanavond staat er weer een belangrijk duel op het programma, als we het in de eerste ronde van de beker opnemen tegen FC Emmen", vervolgt Ogubai. "Vorig jaar hebben we natuurlijk een mooi bekeravontuur gekend en het zou prachtig zijn om dat te kunnen herhalen. Daarnaast staat vrijdag NAC Breda alweer voor de deur, een belangrijk duel die we willen winnen om de aansluiting met de subtop te houden. Daarbij kunnen we de niet aflatende steun van onze supporters weer goed gebruiken."


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
03
mei
20:00
uur
Jong FC Utrecht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner