U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap grijpt naast directe promotie door gelijkspel tegen Helmond Sport


De Graafschap grijpt naast directe promotie door gelijkspel tegen Helmond Sport

De Graafschap heeft woensdagavond naast directe promotie naar de Eredivisie gegrepen. De Superboeren hadden een overwinning op Helmond Sport nodig om tweede te worden, maar op Stadion De Vijverberg werd het 0-0. De Graafschap moet zich nu opmaken voor de play-offs om promotie/degradatie.

Weinig kansen en stilleggen

De dag begon veelbelovend: de zon scheen en de supporters hadden een schitterend spandoek in het stadion opgehangen met de tekst: ‘WIJ ZIJN DE GRAAFSCHAP DOETINCHEM’. De beginfase van de wedstrijd was weinig hoopgevend. In het eerste kwart van de wedstrijd gebeurde er niet zo veel en de eerste kans van de wedstrijd was voor Helmond Sport. Doelman Rody de Boer kon een inzet van Jelle Goselink eenvoudig oprapen. De Graafschap had het lastig tegen Helmond Sport en creëerde geen kansen in de eerste fase van het duel.

Na zo'n kwart duel begon het flink te regenen en enkele minuten voor de rust werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd. Door de extreme regenval was het veld onbespeelbaar geworden, maar na hard werken kon de wedstrijd na iets meer dan uur hervat worden. Na het oponthoud kreeg De Graafschap wel twee kleine kansen: Jordy Tutuarima zag zijn poging tot hoekschop verwerkt worden en Ted van de Pavert kopte uit een corner op doel, maar Rowen Koot ving de bal eenvoudig op. Op slag van rust schoot Ralf Seuntjens op aangeven van Elmo Lieftink nog hard op de paal en keerde Koot een schot van Joey Konings.

Veel kansen, maar deceptie

De Graafschap wist wat het in de tweede helft moest doen door de 0-0 ruststand, maar de eerste mogelijkheid was voor Jordy Thomassen. De Boer redde echter eenvoudig. Vlak daarna was daar bijna de 1-0, toen Lance Duijvestijn bijna in eigen doel kopte uit een inworp van Jasper van Heertum. Na zo'n uur spelen brak Konings door de Helmond-defensie, maar Koot pareerde zijn schot uit een lastige hoek goed en Van Heertum kopte een grote kans naast.

De Superboeren moesten winnen en gingen ook op zoek naar de 1-0, maar de afronding was niet goed. Zo ging in het vervolg een geplaatst schot van Daryl van Mieghem over en twintig minuten voor tijd schoot Konings naast, terwijl hij oog-in-oog stond met Koot. In de slotfase was Helmond Sport ook nog gevaarlijk, maar Goselink kreeg zijn voet niet goed tegen de bal. In blessuretijd zette De Graafschap nog aan, maar een goal viel er niet meer. De Graafschap moet zich nu opmaken voor de play-offs om promotie/degradatie, die komende zaterdag begint. De Graafschap speelt dan om 18:45 uur thuis tegen Roda JC Kerkrade.

Reactie Mike Snoei

"Iedereen wacht op die ene goal na al die kansen die we gehad hebben", blikte trainer Mike Snoei terug. "Heel zuur voor ons allemaal dat dat doelpunt niet valt. In de eerste helft was het - door die enorme regenval - onmogelijk om te voetballen. Daarna hebben we een ander plan gemaakt, met Joey (Konings) erbij en lange ballen vanaf de zijkant. Daaruit creëerden we heel veel kansen, maar scoorden we niet... Het vizier moet vanaf donderdag op Roda JC Kerkrade."

De Graafschap - Helmond Sport: 0-0

Doelpuntenmaker(s):

Arbiter: Dieperink | Toeschouwers: 0

Opstelling De Graafschap: De Boer; Van Heertum, Hilderink (38. Hilderink), Van de Pavert ©, Baas, Tutuarima; Lieftink (74. Platje), Opoku, Schuurman; Seuntjens en Van Mieghem.

Opstelling Helmond Sport: Koot; Reith, Joppen ©, Van Hoorenbeeck, Džepar, Van der Sluijs; Van Keilegom, Loukili (85. Bastiaans), Duijvestijn; Thomassen (73. Hendrikx) en Goselink.

Gele kaart(en) De Graafschap: Tutuarima (9.), Lieftink (20.), Platje (81.)

Gele kaart(en) Helmond Sport: Van Keilegom (90+5.)

Rode kaart(en) De Graafschap:

Rode kaart(en) Helmond Sport:

Bijzonderheid:



Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner