De Graafschap geeft voorsprong uit handen en verliest bij ADO Den Haag

De Graafschap heeft de eerste wedstrijd na de winterstop verloren. Op bezoek bij ADO Den Haag in het Bingoal Stadion gingen de Superboeren met 5-3 onderuit.

0-2 voorsprong bij rust

In de beginfase deelden beide ploegen een paar speldenprikjes uit (schotje Daryl van Mieghem en kopbal David Flakus Bosilj). Na zeven minuten creëerde ADO Den Haag de eerste grote kans van de wedstrijd. Op aangeven van Joel Ideho schoot Henk Veerman nipt over het doel van Thijs Jansen. Het spel golfde daarna op en neer en zowel ADO als De Graafschap kregen mogelijkheden. In de 16e minuut werd het 0-1 voor De Graafschap dankzij Flakus Bosilj, die een pass van Simon Colyn perfect afrondde. Kort daarna had Veerman de 1-1 op zijn schoen, maar miste hij een open kans. Vervolgens hielden Jansen (uitstekende redding op kopbal Silvinho Esajas) en Jeffry Fortes De Graafschap op de been. Nog binnen het halfuur verdubbelden de Superboeren de voorsprong: Başar Önal kreeg de bal cadeau en schoot ongehinderd de 0-2 tegen de touwen.

ADO zorgt voor ommekeer

Al na twee minuten na rust kwam ADO terug tot 1-2. Een afgeslagen hoekschop van Van Mieghem belandde voor de voeten van Esajas, die van dichtbij hard raak schoot achter Jansen. Flakus Bosilj had vervolgens de marge weer op twee doelpunten kunnen zetten, maar zag dat ADO-doelman Tim Coremans redding bracht. Aan de andere kant van het veld gleed Jort van der Sande een voorzet van Van Mieghem binnen (2-2). Nadat De Graafschap twee kansen miste, was het opnieuw raak voor ADO Den Haag. Van Mieghem stak Veerman weg, die niet faalde en voor de 3-2 zorgde. Wat volgde was een waar doelpuntenfestijn. Eerst tekende invaller Mimoun Mahi voor de gelijkmaker (3-3) en daarna brachten Ideho en Van Mieghem ADO naar een 5-3 voorsprong. De Graafschap had tussendoor ook kunnen scoren via Ralf Seuntjens, die zijn rentree maakte voor de Achterhoekse Trots en na een scherpe voorzet van Fortes nét naast schoot.

ADO Den Haag - De Graafschap: 5-3

Doelpuntenmaker(s): 0-1 David Flakus Bosilj (16.), 0-2 Başar Önal (28.), 1-2 Silvinho Esajas (47.), 2-2 Jort van der Sande (59.), 3-2 Henk Veerman (67.), 3-3 Mimoun Mahi (71.), 4-3 Joel Ideho (77.), 5-3 Daryl van Mieghem (79.)

Arbiter: Kooij | Toeschouwers:

Opstelling ADO Den Haag: Coremans; Asante (74. Ché), Granli (46. Vigen), Waem, Van Hintum; Sürmeli, Van der Sande, Esajas; Van Mieghem, Veerman © (90+2. Siereveld) en Ideho (83. Absalem).

Opstelling De Graafschap: Jansen; Fortes ©, Hardeman, Schenk, Schoppema; Brittijn, Colyn (68. Mahi / 83. Hassan), Warmerdam; Flakus Bosilj (68. Van Gilst), Haen (68. Seuntjens) en Önal (78. Van der Heiden).