De Graafschap gaat onderuit bij FC Dordrecht (2-1)

De Graafschap is vrijdagavond onderuitgegaan op bezoek bij FC Dordrecht. Het duel eindigde in een 2-1 nederlaag voor de Superboeren.

1-1 bij rust

FC Dordrecht kreeg via Leo Seydoux de eerste kans van de wedstrijd (redding Thijs Jansen) en maakte ook het eerste doelpunt van de avond. Ilias Sebaoui haalde na een individuele actie uit en krulde de bal achter Jansen: 1-0. Lang kon de thuisploeg die voorsprong niet vasthouden, aangezien Ralf Seuntjens vier minuten later prachtig raak kopte uit een voorzet van Mimoun Mahi. Aan de andere kant van het veld eindigde een schot van Dylan Mbayo op de paal en kwam De Graafschap goed weg. Negen minuten voor de rust kregen de Superboeren een goede kans op de 1-2. Een voorzet van de ingevallen Tristan van Gilst belandde bij Philip Brittijn, die klaarlegde voor Simon Colyn. Zijn uithaal kwam via-via in de handen van Dordrecht-doelman Luca Plogmann terecht.

Voorsprong Dordrecht

In de 51e minuut voorkwam Xandro Schenk met een goede verdedigende ingreep dat FC Dordrecht gevaarlijk kon worden. Kort daarna kwam de thuisploeg toch op een 2-1 voorsprong. Mathis Suray ging op Jansen af en schoof de bal met links beheerst in de rechterhoek. Een boogbal van Korede Osundina ging vervolgens enkele meters naast de goal van Jansen. De Graafschap ging op jacht naar de gelijkmaker en was daar dicht bij na een scherpe voorzet van Levi Schoppema. Via een FC Dordrecht-been kon Plogmann de bal ternauwernood wegboksen. In een spannende slotfase kwam de thuisploeg er aantal keer dreigend uit, maar werd er niet meer gescoord.

FC Dordrecht - De Graafschap: 2-1

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Ilias Sebaoui (9.), 1-1 Ralf Seuntjens (13.), 2-1 Mathis Suray (54.)

Arbiter: Ruperti | Toeschouwers: 3.598

Opstelling FC Dordrecht: Plogmann; Seydoux, Kluivert, Van der Avert, Hilton; Receveur, ’t Zand (88. Shein), Suray ©; Mbayo (80. Segecic), Kriwak (46. Osundina) en Sebaoui.

Opstelling De Graafschap: Jansen; Fortes ©, Hardeman, Schenk, A. Büttner (76. Schoppema); Brittijn, Mahi (76. Yadir), Warmerdam; Colyn (66. Flakus Bosilj), Seuntjens (76. Haen) en Önal (35. Van Gilst).

Gele kaart(en) FC Dordrecht: Mbayo (32.), Segecic (84.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Warmerdam (69.), Brittijn (87.)