U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap doet uitstekende zaken met zege op Telstar


De Graafschap doet uitstekende zaken met zege op Telstar

De Graafschap heeft vrijdagavond uitstekende zaken gedaan door met 1-2 te winnen van Telstar. In het 711 Stadion in Velsen-Zuid maakten David Flakus Bosilj en Devin Haen de goals namens de Achterhoekse Trots.

Paal via Gravenberch

Bij de Superboeren keerde Jan Lammers terug in het hart van de defensie. Het eerste gevaar kwam van Telstar, dat na vier minuten gevaarlijk werd via oud-Superboer Danzell Gravenberch. Hij teisterde de paal en was dicht bij de 1-0. Nadat het spel meer in balans kwam, noteerde De Graafschap na een halfuur spelen ook de eerste kans van de wedstrijd. Simon Colyn bediende Philip Brittijn, wiens schot van dichtbij naast ging. Pogingen van Flakus Bosilj (geblokt) en Gravenberch (schot over en naast) leverden ook geen doelpunt op, met een 0-0 ruststand tot gevolg.

Goals Flakus Bosilj en Haen

Na vijf minuten in de tweede helft kwam Flakus Bosilj goed door over de linkerkant en gaf hij de bal voor, maar een Telstar-been voorkwam de 0-1. De spits was een kwartier later wél trefzeker: een heerlijke voorzet van Jeffry Fortes werd binnengekopt. Başar Önal leek op weg om de score te verdubbelen, maar zijn inzet eindigde op de lat. Invaller Tristan van Gilst werd daarna perfect weggestoken door Haen, waarna hij stuitte op Telstar-doelman Joey Houweling. Diezelfde Haen maakte in de 81e minuut de 0-2, toen hij de bal hard in het dak van het doel schoot. Telstar maakte drie minuten voor het einde via Mohammed Tahiri nog wel de aansluitingstreffer, maar uiteindelijk gaan de drie punten mee naar de Achterhoek!

Telstar - De Graafschap: 1-2

Doelpuntenmaker(s): 0-1 David Flakus Bosilj (60.), 0-2 Devin Haen (81.), 1-2 Mohammed Tahiri (87.)

Arbiter: Van den Kerkhof | Toeschouwers: 2.463

Opstelling Telstar: Houweling; Apau ©, Oude Kotte, Bakker (73. Koswal); Turfkruier (66. Seedorf), Overtoom, Plat (84. Bouyaghlafen), Augustijns (66. Tahiri), Van de Loo; Gravenberch en Eddahchouri (73. Van den Heerik).

Opstelling De Graafschap: Bakker; Fortes ©, Lammers, Schenk, A. Büttner (84. Schoppema); Brittijn, Colyn (84. Dogan), Warmerdam; G. Büttner (73. Haen), Flakus Bosilj (89. Hassan) en Önal (73. Van Gilst).

Gele kaart(en) Telstar: Plat (36.), Bakker (70.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Warmerdam (76.), Van Gilst (90+7.)

Rode kaart(en) Telstar:

Rode kaart(en) De Graafschap:



Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
03
mei
20:00
uur
Jong FC Utrecht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner