De Graafschap boekt 1-2 overwinning op MVV Maastricht

De Graafschap heeft zondagmiddag de derde overwinning op een rij geboekt. Na zeges op Jong PSV (1-3) en Helmond Sport (2-1) werd ook MVV Maastricht aan de zegekar gebonden. Het duel in Stadion De Geusselt eindigde in 1-2, dankzij treffers van Donny Warmerdam en Jan Lammers.

Levendige beginfase

In de beginfase van de wedstrijd ging het spel op en neer, maar kreeg de thuisploeg de grootste kansen. Na acht minuten kopte Koen Kostons net voorlangs het doel van Mees Bakker en even later leverde balverlies van De Graafschap een mogelijkheid voor Ferre Slegers op. Zijn inzet ging echter over het doel van de Superboeren. Aan de andere kant onderschepte Philip Brittijn een bal en nam hij het MVV-doel onder vuur. Keeper Romain Matthys van de gastheren bracht redding en voorkwam de 0-1. Nadat Başar Önal (net voorlangs) en Simon Colyn gevaarlijk werden namens De Graafschap viel de 1-0 in de 28e minuut. Tunahan Tasci was de maker van de openingstreffer namens MVV Maastricht. De Graafschap kreeg in de eerste helft nog waar het recht op had en kwam net voor rust op gelijke hoogte. Warmerdam - die de geblesseerde Giovanni Büttner verving - was het eindstation van een mooie aanval en zette de gelijkmaker op het scorebord.

Goal Lammers en kansen Flakus Bosilj

In de tweede helft kwam De Graafschap sterk uit de kleedkamer. Uit een hoekschop van Alexander Büttner knikte Lammers de 1-2 tegen de touwen. De druk van de Superboeren hield vervolgens aan. Na een snelle uittrap van Bakker werd David Flakus Bosilj bereikt, maar hij mikte de bal net naast het doel van Matthys. In de 65e minuut kreeg Flakus Bosilj een nieuwe mogelijkheid om de marge te vergroten. Na een goede voorzet van Başar Önal kreeg de Sloveense aanvaller zijn voet net niet tegen de bal. Luttele minuten later kon Flakus Bosilj de wedstrijd definitief in het slot gooien op aangeven van Warmerdam, maar was Matthys een sta-in-de-weg. In het restant van het duel zorgde Bakker met een aantal goede reddingen dat De Graafschap de voorsprong behield. Komende vrijdag spelen we in eigen huis tegen koploper Roda JC Kerkrade (klik hier voor kaartverkoop!)

MVV Maastricht - De Graafschap: 1-2

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Tunahan Tasci (28.), 1-1 Donny Warmerdam (43.), 1-2 Jan Lammers (52.)

Arbiter: Nagtegaal | Toeschouwers: 5.629

Opstelling MVV Maastricht: Matthys; Zeegers (74. Labylle), Aktas, Coomans, Schenk; Smeets (73. El Basri), Souren ©, Kleinen (87. Buifrahi); Slegers (58. Livramento), Kostons en Tasci (73. Remans).

Opstelling De Graafschap: Bakker; Fortes ©, Schenk, Hillen (29. Lammers), A. Büttner (81. Schoppema); Kaak, Colyn (81. Raterink), Brittijn; G. Büttner (42. Warmerdam), Flakus Bosilj en Önal.