Anis Yadir schiet De Graafschap voorbij Jong PSV (3-2)

De Graafschap heeft vrijdagavond een 3-2 zege geboekt op Jong PSV. Na een 1-2 achterstand kwamen de Superboeren terug en maakte Başar Önal de gelijkmaker. Invaller Anis Yadir zorgde in de slotseconden voor een prachtige ontlading door de winnende treffer te maken.

Snel antwoord

Bij De Graafschap startten Roland Baas en Mees Kaandorp in de basis; het tweetal verving respectievelijk Alexander Büttner (geschorst) en Siem de Jong (geblesseerd). Na een klein kwartier kreeg Danzell Gravenberch de eerste kans van de wedstrijd. Een goede voorzet van Baas kwam terecht bij de spits, wiens hakje Jong PSV-doelman Niek Schiks niet kon verrassen. Joel Valencia moest de strijd na twintig minuten geblesseerd verlaten en werd vervangen door Jesse Schuurman, die bij de 0-1 van Fodé Fofana in de fout ging met een verkeerde terugspeelbal. Luttele minuten later gaf hij aan de andere kant de assist op Önal, die fraai tegendraads inkopte en voor de 1-1 tekende. Na dat doelpunt had hij ook een assist op zijn naam kunnen zetten, ware het niet dat de kopbal van Camiel Neghli op de paal belandde. Zes minuten voor rust had Kaandorp voor de 2-1 kunnen zorgen, maar zijn inzet rolde langzaam naast de goal van Schiks. Ook Gravenberch werkte de bal voorlangs het Eindhovense doel.

Prachtig ontlading

Na twee minuten in de tweede helft kreeg Jong PSV een goede kans op de 1-2 toen Sávio werd weggestoken door Jeremy Antonisse. Hidde Jurjus bracht echter goed redding en voorkwam een doelpunt. Robin Schouten probeerde te scoren met een schot van afstand, maar schoot ruim over. Een kopbal van Rio Hillen eindigde net naast de goal van Schiks, die even later ook redding bracht op een goede uithaal van Kaandorp. Enigszins tegen de verhouding in maakte de Eindhovense beloftenploeg er in de 70e minuut 1-2 van via Sávio. De Superboeren rechtten de rug en maakten via Önal de verdiende gelijkmaker. De rappe linksbuiten schoot de bal van dichtbij hoog in het dak van het doel. In de absolute slotfase bekroonde invaller Yadir zijn competitiedebuut met een heerlijke treffer. Hij schoot uit de draai raak en zorgde ervoor dat De Vijverberg ontplofte. Drie punten erbij!

De Graafschap - Jong PSV: 3-2

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Fodé Fofana (22.), 1-1 Başar Önal (24.), 1-2 Sávio (70.), 2-2 Başar Önal (80.), 3-2 Anis Yadir (90+5.)

Arbiter: Puts | Toeschouwers: 9.554

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Schouten, Fortes ©, Hillen, Baas; Brittijn, Kaandorp (85. Yadir), Valencia (20. Schuurman); Neghli, Gravenberch (65. Benschop) en Önal.

Opstelling Jong PSV: Schiks; Van de Blaak, Seelt, Vos ©, Oppegård (73. Leysen); Tielemans, Nassoh, Doudah (90+3. Flyger); Sávio (72. Sealy), Fofana (72. Colyn) en Antonisse (62. Babadi).

Gele kaart(en) De Graafschap: Brittijn (76.), Schouten (90+1.)

Gele kaart(en) Jong PSV: Seelt (55.), Sávio (70.), Fofana (73.), Doudah (90+2.), Van de Blaak (90+2.)