U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Samenwerking De Graafschap en WerkgeversServicepunt Achterhoek "We leveren graag een bijdrage aan inclusieve samenleving"


Niemand mag buitenspel staan, iedereen verdient een kans om mee te doen. Die intentie op het gebied van arbeidsparticipatie staat voorop in de samenwerking tussen De Graafschap en WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA). "We leveren vanwege sociaal maatschappelijke motieven graag een bijdrage aan een inclusieve samenleving", vertelde Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur van de voetbalclub. "Dat doen we met oprechte betrokkenheid, vanuit het hart."

Partnership

De handtekeningen onder het samenwerkingscontract werden gezet op de middenstip van stadion De Vijverberg in Doetinchem. Op de ‘heilige’ grasmat spraken de ondertekenaars een hoog ambitieniveau uit. Door het partnership wordt de ontwikkeling van een duurzame, sociale en sterke samenleving in de Achterhoek versterkt, zo werd benadrukt. Werkgevers en werkzoekenden moeten daartoe dichterbij elkaar worden gebracht. Dat moet resulteren in geschikte banen of werkervaringsplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De Graafschap biedt zelf plekken, beschikt over een groot netwerk van werkgevers en spreekt aan. “We willen een voortrekkersrol spelen en ons enthousiasme overbrengen”, liet Hans Martijn Ostendorp weten. “Ik wil zeker als oliemannetje fungeren richting onze achterban waaronder de sponsoren van onze Business Club.”

"De Graafschap is sterk merk"

Wethouder Jorik Huizinga van de gemeente Doetinchem heeft daar grote waardering voor. “De houding van De Graafschap is goud waard. Samen kunnen we in de regio het verschil maken, want werk biedt mensen perspectief.” Ook wethouder Jos Hoenderboom van de gemeente Oost Gelre is hoopvol gestemd. “De Graafschap is een sterk merk, een prachtig uithangbord. Het zorgt voor verbinding. Met dit initiatief zijn ze tevens een voorbeeld voor andere sportverenigingen in de Achterhoek. En goed voorbeeld doet volgen.” Edwin van der Vliet, regiomanager van UWV WERKbedrijf Achterhoek: “Iedereen heeft talenten. Bij De Graafschap willen ze er energie insteken om die te ontwikkelen. Daardoor gaan er ook elders deuren open. Daarvan ben ik overtuigd.”

Inclusief ondernemen

Inclusief ondernemen zal door de samenwerking een impuls krijgen, zo zijn de betrokkenen het eens. De Vijverberg is daarvoor een aantrekkelijke ontmoetingsplaats. “Daarom ook wordt het werkgeverscongres van WSP Achterhoek op 14 maart in het stadion gehouden. Op die manier versterken we elkaar”, meent Thea Brinkhuis manager van WerkgeversServicepunt Achterhoek. WSPA biedt aan werkgevers in de Achterhoek een divers aanbod van personeel met een afstand tot de arbeidsmarkt. Denk aan jongeren die moeite hebben een baan te vinden, mensen met een beperking of juist ervaren 50-plussers.


Overzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

ma
17
jun.

uur
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner