U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


COLUMN: 'ZIJN DROOM'


COLUMN: 'ZIJN DROOM'

De Bijzondere Eredivisie is halverwege. Een mooi moment om terug te kijken op een geslaagde eerste helft van de competitie. Boudewijn Inja, hoofdtrainer van De Graafschap G-team, schreef het volgende verhaal. Eddy, assistent-trainer van het elftal, speelt hierin een hoofdrol. Veel leesplezier!

Droom je leven, leef je dromen, laat je dromen uitkomen!

Ooit als klein jongetje droomde Eddy ervan om net als Patrick Kluivert, Matthijs de Ligt of Memphis Depay te zijn en profvoetballer te worden. Ach ja wie wil dit nu niet?

Eddy heeft het syndroom van down en zijn belevingswereld kent nauwelijks grenzen. Hij beleeft al jaren voetbal als een zeer fanatiek supporter. Hij wil altijd winnen, ook zelf met sporten.

Eddy is altijd kwaad als zijn favoriete clubs verliezen of niet tot scoren komen. "Dat kan toch niet", verteld hij me dan en vraagt gelijk aan mij om maar eventjes Louis van Gaal, Dick Advocaat, Erik ten Hag of Ronald Koeman te bellen met de vraag of hij niet kan meedoen. Eddy zal het dan wel even voor hun oplossen.

Dit jaar startte de eerste Bijzondere Eredivisie ter wereld, een profcompetitie met 10 Eredivisie clubs waaronder o.a. SC Heerenveen, FC Utrecht, VVV-Venlo, Ajax en ons De Graafschap.

Vanuit een prachtige samenwerking tussen Estinea (Fit en Vitaal) en De Graafschap kreeg ik de kans om hoofdtrainer te worden van dit eerste geweldige Eredivisie G-profteam.

Ik had 1 speciale wens, ik wilde heel graag een ervaringsdeskundige assistent-trainer in de begeleidingsstaf. Dit initiatief werd meteen omarmd door de zeer betrokken mensen binnen De Graafschap. En zo werd Eddy de allereerste ervaringsdeskundige proftrainer en kwam zijn droom uit.

Nu leeft hij zijn droom, komt in de mooiste voetbalstadions in Nederland, reist met de prachtige officiële spelersbus van De Graafschap mee, traint, coacht, stimuleert, enthousiasmeert zijn jongens en meisjes uit ons Graafschap G-profteam en voetbalt op de trainingen zelf lekker fanatiek mee.

Een echte prof!

Hij staat als echte B.N.-er in de lokale-, regionale -en landelijke bladen, komt zelfs op de regionale- en landelijke televisie en is een YouTube-hit.

Wil je zijn droom en die van vele anderen volgen kijk dan vanaf donderdag 28 november zes weken lang naar 'FC de Helden' om 22.15 uur bij de KRO-NCRV op NPO1.

Kortom: Dromen worden werkelijkheid voor hen die sterk genoeg zijn erin te geloven! (aldus de Britse schrijver Colin Wilson).

IMG_E7958.JPG


Overzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Cambuur stadion, Leeuwarden

SC Cambuur
vr
08
mrt.
20:00
uur
De Graafschap
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner