U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap Jeugdopleiding heeft trainersstaf 2023-2024 rond


De Graafschap Jeugdopleiding heeft trainersstaf 2023-2024 rond

Hoofd Jeugdopleidingen Jefta Bresser weet met welke trainers hij in het seizoen 2023-2024 de ingezette lijn voort kan zetten: de (hoofd)trainers en specialistentrainers voor het nieuwe voetbalseizoen zijn bekend.

Drie nieuwe hoofdtrainers

Binnen de hoofdtrainers komen er drie nieuwe gezichten te werken in de trainersstaf. Nieuw is relatief bij Leon Tol, komend seizoen hoofdtrainer van de O10. Leon is al diverse jaren aanwezig op Sportpark De Bezelhorst. Eerst - en nog steeds - als trainer bij MVVA, maar sinds het seizoen 2021-2022 ook als assistent-trainer in het Talentenplan. Ronald de Boer en Michiel Buursma komen over van respectievelijk Ajax Academy Dubai en FC Volendam.

Leon Tol

"Ik wilde mezelf blijven ontwikkelen, dus was de stap naar De Graafschap twee seizoenen geleden een logische stap," reageert de nieuwe hoofdtrainer. "Afgelopen seizoenen was ik assistent-trainer onder de vleugels van Thom de Gucht en Tristan Boekestein. Toen ik werd gevraagd om hoofdtrainer van de O10 te worden, hoefde ik niet lang na te denken. Ik heb er ontzettend veel zin in en hoop de jongens veel te kunnen leren", besluit Leon Tol.

Ronald de Boer

Ook Ronald is enthousiast over zijn overstap naar De Superboeren. De 28-jarige oefenmeester is inmiddels 14 jaar actief als trainer in het voetbal. In deze 14 jaar werkte Ronald onder andere in Amerika en bij SC Cambuur. In de afgelopen seizoenen was Ronald werkzaam voor AFC Ajax, waarvan het meest recentelijk bij de Ajax Academy in Dubai.

"We zijn in Dubai in twee seizoenen hard gegroeid in aantallen en niveau. Toch stond ik na twee seizoenen open voor een mooie nieuwe uitdaging," reageert Ronald de Boer. "Toen De Graafschap op mijn pad kwam en de eerste gesprekken met Jefta Bresser en Sjoerd Voerman een heel positief gevoel gaven, was de keuze snel gemaakt. Mijn doel en ambitie is altijd geweest om hoofdtrainer te worden in de onderbouw van een Betaald Voetbal Organisatie, bij De Graafschap krijg ik deze kans. Ik heb er ontzettend veel zin in om in deze nieuwe functie en omgeving aan de slag te gaan!".

Michiel Buursma

Tenslotte reageert Michiel Buursma op zijn nieuwe aanstelling: "Ik heb er enorm veel zin in om na de zomerstop bij De Graafschap aan de slag te gaan als jeugdtrainer met een mooie groep spelers en staf.
De laatste jaren heb ik ervaringen op mogen doen bij onder andere Houston Dutch Lions (Verenigde Staten), TOVO (Spanje), Total Soccer Cayman (Kaaimaneilanden) en Christchurch United (Nieuw Zeeland) voordat ik weer terugkeerde naar Nederland."

Michiel vervolgt: "Met veel plezier heb ik bij FC Volendam de afgelopen periode in samenwerking met fantastische collega's en spelers veel geleerd over het opleiden van jeugdvoetballers en ik kijk ernaar uit om hier bij De Graafschap mee verder te gaan in het nieuwe seizoen."

Verlengd

Drie positiewisselingen betekenen uiteraard ook dat er veel trainers blijven in het nieuwe voetbalseizoen. Mees Siers zal het eerste elftal combineren met het hoofdtrainerschap van de O21. Mathijs de Waard, de O21-trainer van het huidige seizoen, zal aansluiten bij het vlaggenschip. Jan Vreman (sinds 2003), Armand Mannen (vijfde seizoen) Sjoerd Voerman en Thom de Gucht (beiden zevende seizoen) hadden een doorlopend contract.

Ian Bruijs (zesde seizoen), Brian Hogeweide (tweede seizoen) en Bo Waasdorp (derde seizoen) hebben hun contract verlengd. Hetzelfde geldt voor specialistentrainers Steven Theunissen, Daniël de Lange, Jordy van de Kracht en Raymond Lenting. Hoofd Jeugdopleidingen Jefta Bresser reageert: "Ik ben verheugd met het invullen van de staf. Het heeft iets langer geduurd dan gewenst, maar de resultaten mogen er zijn. Vol goede moed gaan we het nieuwe seizoen in met een jonge, hongerige en ambitieuze trainersgroep."

O21

Mees Siers

O18

Jan Vreman

O17

Sjoerd Voerman

O16

Armand Mannen

O15

Michiel Buursma

O14

Brian Hogeweide

O13

Thom de Gucht

O12

Ian Bruijs

O11

Ronald de Boer

O10

Leon Tol

O9

Bo Waasdorp

Specialistentrainer

Steven Theunissen

Specialistentrainer

Daniël de Lange

Specialistentrainer

Jordy van de Kracht

Specialistentrainer

Raymond Lenting

Specialistentrainer Martijn Meerdink

Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
03
mei
20:00
uur
Jong FC Utrecht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner