U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Jan Vreman start nieuwe seizoen als hoofdtrainer van De Graafschap


Jan Vreman start nieuwe seizoen als hoofdtrainer van De Graafschap

Jan Vreman, clublegende en erelid van De Graafschap, is per direct aangesteld als hoofdtrainer van de Superboeren. Vreman start op 3 juli met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Oer-Achterhoeker

De oer-Achterhoeker is volgens technisch manager Peter Bijvelds de juiste man, op het juiste moment. “Samen met het technisch klankbord, waar ook Guus Hiddink enorm waardevolle input heeft geleverd, hebben we vanzelfsprekend een shortlist gemaakt van potentiële en haalbare trainers. Gelet op de huidige selectie vol eigen talent en een aantal ervaren krachten, waar nog gerichte aanvulling bij zal komen, is Jan zonder enige twijfel de perfecte man voor komend seizoen.”

Al eerder gepromoveerd

Vreman promoveerde al eens met een selectie waar ook de mix van eigen en jonge talenten en ervaren krachten de basis van het succes vormden. “Jan kreeg destijds de mensen weer op de banken. Net als Richard Roelofsen dat lukte eind vorig seizoen”, legt Bijvelds uit. “Een groot deel van de talenten heeft vorig jaar veel ervaring opgedaan, wat onder meer resulteerde in een veel betere tweede seizoenshelft. Op die basis gaan we nu verder bouwen. Op een aantrekkelijke en aanvallende manier, moet de Achterhoekse trots ook weer op het veld staan.”

Haalbare doelstelling

“Gelet op de financiële tegenvaller van afgelopen seizoen, hebben we beperkt ruimte voor het aantrekken van nieuwe spelers”, vervolgt Bijvelds. “Onze pijlen zijn daarbij gericht op twee, drie spelers die direct van toegevoegde waarde zijn. Het geloof in onze eigen talenten en de huidige ervaren spelers in de selectie, leidt tot een glasheldere en haalbare doelstelling: de play-offs om promotie. In combinatie met gerichte aankopen en het volste vertrouwen dat Jan Vreman dit team nog door kan ontwikkelen, zorgen ervoor dat we met een volle De Vijverberg uitkijken naar komend seizoen. Daarbij laten we het inpassen van eigen talent onder geen beding los. Daar ligt de toekomst van onze Achterhoekse club.”

Volste vertrouwen

Guus Hiddink, laat namens het technisch klankbord weten het volste vertrouwen te hebben in Vreman en de technische staf. “De club heeft boven de deur ‘De trots van de Achterhoek’ hangen. Dat is ook de reden dat er continu is door geïnvesteerd in de jeugdopleiding. De Achterhoek en de cirkel daarom heen heeft namelijk genoeg talent om als club een eredivisiewaardig fundament neer te leggen, in combinatie met gerichte aankopen. In dat proces zitten we nu middenin en daarbij is Jan, die de huidige talenten met andere trainers uit de jeugd heeft klaargestoomd, niet alleen een hele logische, maar ook een wijze keuze. Het is voor mij ook heel duidelijk geworden dat zowel de ervaren spelers als de talenten de keus voor Vreman toejuichen. Dat maakt dit alles tot de juiste keuze.”


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De oude meerdijk, Emmen

FC Emmen
vr
10
mei
20:00
uur
De Graafschap
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner