Stadsmuseum Doetinchem wint CH-ring 2019


Stadsmuseum Doetinchem is onderscheiden met de Cor Huntelaar Ring 2019 van Betaald Voetbal De Graafschap. Het Stadsmuseum wil het inspirerende cultuurhistorische centrum van Doetinchem en omgeving zijn en in die hoedanigheid als het belangrijkste bezoekerscentrum voor de stad en omgeving fungeren.

De CH-ring gaat sinds 2008 naar een persoon of organisatie die zich maatschappelijk verdienstelijk maakt in de Achterhoek en Liemers. De CH-ring 2019, die is ingesteld ter nagedachtenis aan De Graafschap coryfee Cor Huntelaar, werd donderdag 27 juni uitgereikt tijdens de jaarlijkse De Graafschap Haringparty bij Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem.

De Cor Huntelaar Ring 2019 gaat naar een organisatie die al 60 jaar actief is in Doetinchem en omgeving. De stichting drijft op maar liefst 70 vrijwilligers die zeer bevlogen zijn. Volgens de jury van de CH-ring, die bestaat uit Dirk Jan Huntelaar en Willem Marks, maakt het Stadsmuseum Doetinchem het unieke culturele erfgoed op gebied van historie én kunst van Doetinchem en omgeving op educatieve, creatieve, prikkelende en dynamische wijze, voor iedereen toegankelijk. Hiervoor zet het Stadsmuseum verschillende kanalen in, kiest bewust voor originele invalshoeken en samenwerkingspartners. Overtuigt van de kracht van zijn erfgoed, dat inspireert, verrijkt én verbindt, wil het Stadsmuseum door middel van tentoonstellingen, activiteiten en workshops een zo breed mogelijk publiek bereiken en jong talent de kans geven zich te presenteren.

Door middel van diverse exposities streeft het Stadsmuseum naar een meer regionale binding. Op dit moment heeft het Stadsmuseum de tentoonstelling SUPERBOEREN, 65 JAAR DE GRAAFSCHAP. Hierin wordt de verbinding gemaakt tussen cultuurhistorie en sport. Naast de vaste collectie en de themakamers een mogelijkheid om te genieten van een stuk cultuurerfgoed van de Achterhoek.

De jury van de Cor Huntelaar Ring oordeelt dat de doelstellingen, organisatie, en werkwijze van het Stadsmuseum in ruime mate voldoen aan de criteria die aan het verwerven van de CH-ring gesteld worden. Het Stadsmuseum Doetinchem is een ontmoetingsplek waar de maatschappelijke functie wordt versterkt, door herkenbare regionale thema’s van vroeger en nu beleefbaar te maken. Hierdoor ontstaat een logische regionale voedingsbodem.

Tijdens de haringparty werd een vaatje Hollandse nieuwe verloot. De opbrengst van de verloting is € 4.500,00 en komt ten goede aan Stadsmuseum Doetinchem.

hpfoto.jpg


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht