Happy Hour februari met Willem van Hanegem


Happy Hour februari met Willem van Hanegem

Willem van Hanegem is donderdag 20 februari te gast bij het Happy Hour van De Graafschap. De nog altijd razend populaire voetballegende wordt die avond geïnterviewd door Eddy van der Ley, met wie hij ook een theatertour door het land doet. Het tweetal stond in december nog voor ruim 800 man in het Amphion-theater in Doetinchem.

Uiteraard zal De Kromme op 20 februari vertellen over zijn ervaringen met De Graafschap, zoals over de legendarische 5-7 overwinning met Feyenoord op De Vijverberg, in 1973. Die wedstrijd staat bekend als de meest spectaculaire in de geschiedenis van de Superboeren, die een 0-3 achterstand ombogen in een tussentijdse 4-3 voorsprong.

Verder zal Van Hanegem verhalen over zijn voetballoopbaan, het totaalvoetbal van Oranje, het WK van 1974 in West-Duitsland, zijn club Feyenoord en de actualiteit van het moment. Presentator Eddy van der Ley: ‘De bezoekers zullen de Kromme meemaken zoals hij in al zijn puurheid is: kritisch, betrokken, met een geheel eigen, unieke en soms wat dwarse kijk op voetbal en het leven.’

Ook is er ruimte voor vragen vanuit de zaal en na afloop is er, voor de ilefhebbers, een meet & greet.

Programma
18.00 uur inloop Rabobank Lounge met koffie / thee
18.30 uur Buffet van Horeca Totaalcentrum De Kruisberg wordt geopend – gezellig een hapje eten
19.15 uur Naar de ETL Dales Lounge
19.30 uur Opening door uw Business Club voorzitter, Rob Migchelbrink
19.45 uur Willem van Hanegem & Eddy van der Ley
20.45 uur Meet & greet met De Kromme
Netwerken onder het genot van een drankje

Bent u erbij?
Aanmelden kan via de Business Club app. Let op, indien u zich opgeeft, rekenen wij op uw komst

WIllem van Hanegem
Willem van Hanegem (20 februari 1944 in Breskens) verloor bij een bombardement op Breskens zijn vader, broertje en zusje. Hij brak op relatief late leeftijd door als profvoetballer, maar zou uitgroeien tot een van de beste spelers uit de geschiedenis van het Nederlandse voetbal. De meeste voetbalkenners rangschikken hem in de eeuwige ranglijst op de derde plek, achter Johan Cruijff en Marco van Basten. Van Hanegem maakte vooral furore in het shirt van Feyenoord. Met de Rotterdammers werd hij drie keer landskampioen en won hij, naast de UEFA Cup, als eerste Nederlandse club de Europa Cup I en de Wereldbeker. De middenvelder speelde 52 keer voor het Nederlands elftal, waarmee hij de finale haalde van het WK van 1974 in West-Duitsland. Hij begon zijn betaald voetballoopbaan in 1962 bij Velox en speelde later nog twee jaar in Utrecht, bij de plaatselijke FC (van 1979 tot 1981). Later werd hij trainer van onder meer Feyenoord (kampioenschap in 1993), AZ en assistent-bondscoach van Oranje. Zijn laatste functie was die van hoofdtrainer bij FC Utrecht, daar stopte hij in 2008. Bij Van Hanegem werd in 2017 prostaatkanker geconstateerd, hetgeen in het hele betaalde voetbal en daarbuiten leidde tot massale adhesiebetuigingen. Na 35 behandelingen werd hij vorig jaar genezen verklaard.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Agenda

Er staat op dit moment niks op de agenda.