Geen betaald voetbal tot minimaal 1 april


Geen betaald voetbal tot minimaal 1 april

Thuiswedstrijden De Graafschap, tegen respectievelijk Helmond Sport en NEC, uitgesteld.

Het kabinet heeft zojuist besloten dat alle evenementen en bijeenkomsten boven de 100 personen tot en met 31 maart a.s. niet mogen plaatsvinden. Dit heeft tot gevolg dat de volledige eredivisie en eerste divisie tot en met 31 maart wordt stilgelegd, inclusief alle jeugdwedstrijden.

Vanzelfsprekend is dit organisatorisch en sportief een zeer vervelend bericht, maar de gezondheid en veiligheid van personen staat bovenaan. Mede in het licht van de recente ontwikkelingen in Nederland en wereldwijd, begrijpen wij dit besluit.

De KNVB doet er alles aan om de uitgestelde wedstrijden zo snel mogelijk in te halen met aanwezigheid van publiek. Er wordt nu druk in kaart gebracht wanneer de uitgestelde wedstrijden alsnog gespeeld kunnen worden. Indien daar meer duidelijkheid over is, berichten wij dat direct. De reed gekochte kaarten voor bovengenoemde wedstrijden blijven gewoon geldig.

“Het is een complexe periode. Wij, als De Graafschap, volgen de lijn van de overheid, de gezondheidsdiensten en de KNVB en hebben er vertrouwen in dat de juiste keuzes worden gemaakt. De gezondheid van een ieder staat voorop. Tot nader order zijn ook alle maatschappelijke- en PR activiteiten voor de spelers en staf geannuleerd. Wij gaan frequent een update over deze ontstane situatie communiceren”, aldus algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht