Commercie on Tour!​​


Commercie on Tour!​​

Een partnerschap met elkaar zorgt ook voor nieuwsgierigheid naar elkaars werk. Team Commercie van De Graafschap wil eigenlijk ook wel weten wat “inclusief ondernemen” nu precies inhoudt volgens het WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA). Hoe kan je dat beter uitleggen dan gewoon de praktijk in te stappen? Geen Powerpoint of Prezi, maar gewoon de bus van Sjoerd in stappen en op bezoek bij werkgevers!

En daar gaan we dan! De eerste stop: Atag Verwarming Nederland BV in Lichtenvoorde. Na een welkomstwoord laat Olaf Boon (HRM) ons zien hoe Atag op haar productieafdeling medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt inzet. Olaf vertelt ons dat het productieproces is ingedeeld in verschillende fases. Het proces is dus aangepast om het werk passend te maken op de medewerkers. Naast het passend maken worden medewerkers ook getraind op de werkzaamheden waardoor de medewerker de verschillende werkzaamheden kan uitvoeren.Hierdoor blijft de gewenste kwaliteit gewaarborgd. Team Commercie is onder de indruk!

We stappen de bus weer in en gaan onderweg naar Winterswijk. In de bus praten we met elkaar over het inclusief ondernemerschap. Inclusief ondernemen vraagt dus soms om het aanpassen van werkprocessen. Het WSPA kan juist ondersteunen bij het in kaart brengen van deze wijzigingen en het meedenken in oplossingen.

De volgende stop is WAM&VanDurenBouwgroep! We worden verwelkomd door Noreen Engelen (HRM). Noreen vertelt ons over de organisatiestructuur bij WAM&VanDuren en Bouke Multidiensten. Samen met het WSPA wordt er gekeken naar de mogelijkheden van werknemers met een mate van afstand tot de arbeidsmarkt. WAM&VanDuren en Bouke Multidiensten kijken naar de persoon en de mogelijkheden, en gaan vanuit hier kijken naar een passende werkplek. Iedereen is uniek, waardoor het maatwerk is. De werkgever staat open voor iedereen die handig is of bereid is om dit te leren.

Inclusief ondernemen kan dus op meerdere manieren; er is geen één standaard. Elk bedrijf en elke medewerker is uniek. We stappen de bus weer in. Laatste stop: Prange BV en Loratec BV!

Erik Prange en Inou Heideman, directeur/eigenaar, vertellen met trots over de technische innovaties die zij op zeer hoog niveau ontwikkelen. Erik en Inou nemen ons mee in hun verhaal over inclusief ondernemen. Juist zij werken met hoogopgeleide werknemers die vanwege hun beperkingen een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. De werknemers bij Prange en Loratec hebben een groot pakket aan talenten, maar zijn vaak wel gebaat bij structuur. Deze werkgevers bieden hoger opgeleide software engineers een kans. Er wordt een gestructureerde werkplek geboden met een luisterend oor waardoor deze medewerkers goed kunnen functioneren. Zij zijn een echte toegevoegde waarde voor beide ondernemingen.

De laatste keer de bus in, maar nu terug naar Doetinchem. We praten met elkaar over de diversiteit. Vier bedrijven met alle vier een eigen manier van inclusief ondernemen. Bedrijven waarbij is gekeken naar mogelijkheden, oplossingen en soms zelfs aanpassingen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven.Dit is inclusief in de Achterhoek, waarbij er nog vele voorbeelden zijn te noemen. In elke branche is het mogelijk om inclusief te ondernemen en het WSPA helpt juist die bedrijven die met het vraagstuk zitten ‘maar hoe dan?’.

Wilt u meer weten over inclusief ondernemen? Binnenkort organiseert het WSPA een workshop over “inclusief ondernemen”. Meer info volgt via de app!


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Agenda

Er staat op dit moment niks op de agenda.