Nieuwe mede-eigenaren HIM+ groep


Nieuwe mede-eigenaren HIM+ groep

Vanwege de groei van de organisatie en toekomstige plannen heeft eigenaar Kees Hensen besloten de HIM+ groep te versterken met Bjorn Massop en Mascha Smit. Vanaf 1 februari 2019 zijn zij mede-eigenaar van de HIM+ groep dat bestaat uit Hotel Restaurant Villa Ruimzicht, LEV foodbar en Villa Wanrooij in Doetinchem en de Strandlodge in Winterswijk. Met de uitbreiding zet de groep in op verdere groei en professionalisering.

De HIM+ groep maakt een enorme groei door. Dan komt er een moment dat je merkt dat je samen meer kunt realiseren dan alleen, zo ervaarde Kees Hensen. “Met de ervaring van Bjorn en Mascha kunnen we onze ambitieuze plannen versneld uitvoeren. Zij zijn een absolute meerwaarde voor onze organisatie. Mascha en ik kennen elkaar al geruime tijd. Ze heeft diverse managementfuncties bekleed en heeft ervaring in organisatieverandering, opleidingen, sales en marketing. Mascha pakt de commercie op waarbij ze de aandacht voor gasten en beleving van de concepten verder uit gaat bouwen. Bjorn Massop is reeds als chef-kok van Villa Ruimzicht verbonden aan de HIM+ groep. Hij heeft onder meer als chef-kok ruime ervaring opgedaan bij de sterrenrestaurants de Zwethheul en Basiliek en bij het 5-sterrenhotel de Echoput. De enorme gedrevenheid voor het vak en passie voor de Achterhoek hebben Bjorn voor 2018 het prestigieuze lidmaatschap van Jeunes Restaurateurs (JRE) opgeleverd.”

Gezonde organisatie
“Toen de kans zich voordeed om mede-eigenaar te worden van de HIM+ groep hoefde ik daar niet lang over na te denken”, vertelt Mascha Smit. “De HIM+ groep heeft veel ambities gericht op circulaire horecaconcepten, werkt samen met diverse partijen en deelt kennis. Dat spreekt me erg aan. De chefs koken er met lokale en verse producten. Steeds meer wil de groep inspelen op een gezonde impact op mens, samenleving en milieu op een manier waarop zowel gasten als medewerkers zich ‘happy’ voelen. Stuk voor stuk werken hier gepassioneerde en betrokken mensen. Daarbij heeft de HIM+ groep zich in de afgelopen jaren dusdanig ontwikkeld dat er een mooie gezonde organisatie is neergezet door Kees. Ik ben vereerd dat ik een bijdrage mag leveren aan de verdere uitbouw hiervan.”

Duurzame horeca
De HIM+ groep wil meebouwen aan de toekomst en maatschappelijk betrokken zijn en zet volop in op duurzame horeca. Kersverse mede-eigenaar Bjorn Massop: “De ambitie om ooit zelf te ondernemen, was er altijd al. Mijn liefde voor de streek en alles wat met ambacht en duurzaam eten te maken heeft, kan ik bij de HIM+ groep nu nog meer gaan inzetten. Ik wil eraan bijdragen de Achterhoek op de kaart te zetten met culinaire en duurzame toepassingen en het delen van kennis. Vanuit de HIM+ groep willen we een beweging op gang zetten.”

Ambities

Naast de te realiseren Stadshub voor het binden van jong talent aan de regio, heeft het nieuwe team diverse ambities. Medio juni opent van Mien Verswinkel met producten van de streek haar deuren en is de sfeervolle B&B in Villa Wanrooij te reserveren. Kees Hensen besluit: “Samen met Bjorn en Mascha is er een prachtige basis om nieuwe projecten verder uit te bouwen. Daarbij werkt iedereen vanuit zijn kracht en vullen we elkaar aan. Die kracht bepaalt wie op welk moment achter het stuur zit!”


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht