U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Lighthouse Sports Foundation uit Aalten winnaar Doemee-award 2018 regio Oost


Lighthouse Sports Foundation uit Aalten winnaar Doemee-award 2018 regio Oost

Steeds meer mensen en organisaties zetten zich in voor een samenleving waarin ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, een beperking of chronische ziekte optimaal kunnen meedoen. Met hun enthousiasme maken zij het verschil; door op zoek te gaan naar de mogelijkheden en niet te blijven denken in beperkingen. Iets wat een podium verdient en extra gewaardeerd wordt met een Doemee-award. 6 december werd bekend dat Lighthouse Sports Foundation uit Aalten de winnaar was in de regio Oost. Stichting CARE Travel uit Ulft ging met de publieksprijs naar huis.


Lighthouse Sports Foundation

The Lighthouse Sports Foundation stelt zich ten doel om kinderen met speciale behoeften de mogelijkheid te bieden om deel te nemen aan (sport)evenementen. Dit zodat zij het plezier van het samen sporten kunnen ervaren en kunnen participeren in voor anderen zo vanzelfsprekende activiteiten. De jury vindt het mooi dat kinderen zo kunnen ontdekken wat ze kunnen. En dat de initiatiefnemers aansluiten bij reguliere activiteiten, zodat draagvlak en acceptatie wordt vergroot.“Samenwerking, ontdekken wat je kan en dát mogelijk maken, maakt dit initiatief bijzonder.”

Publieksprijs
Het publiek had ook een stem. Iedereen kon via de website stemmen op zijn of haar favoriete initiatief(nemer). De publieksprijs ging in de regio Oost met 613 stemmen naar Stichting CARE Travel. Zij verzorgen kleine uitstapjes en activiteiten op bijzondere locaties voor mensen die wat extra zorg nodig hebben.

Gedeelde missie
Tijdens de feestelijke uitreiking op 6 december in De Fermerie in Deventer werden niet alleen de winnaars geroemd om hun inzet. Ook de overige genomineerden kregen volop erkenning voor het belangrijke werk dat ze doen. Simone van Ruth, bestuurder MEE Samen, vertelt trots: "Het is mooi om zoveel gelijkgestemden in één ruimte te zien. Alle initiatieven die bijdragen aan een inclusieve samenleving en met positieve, enthousiaste inzet gerealiseerd worden, verdienen wat ons betreft een podium!”


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Koning Willem II Stadion, Tilburg

Willem II logo
vr
06
okt.
20:00
uur
Logo de graafschap jubileum
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner