U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Fietsen voor een hiv-vrije wereld in Zuid-Afrika


Fietsen voor een hiv-vrije wereld in Zuid-Afrika

Rob Zweden, accountant/adviseur bij Grip Accountants en Adviseurs (Grip), heeft onlangs voor Orange Babies een indrukwekkende 8-daagse fietstour door Zuid-Afrika gemaakt. Orange Babies zet zich in voor een hiv- en aidsvrije wereld. In Namibië, Zambia en Zuid-Afrika steunt Orange Babies diverse projecten voor zwangere vrouwen, kinderen en direct betrokkenen die de gevolgen van de hiv-epidemie ondervinden.

Grip is al jarenlang nauw betrokken bij de projecten van Orange Babies. Afgelopen mei werd intern de vraag gesteld wie het aandurfde om 8 dagen lang 80 kilometer per dag door Zuid-Afrika te fietsen. Naast fietsen voor het goede doel, moest deze medewerker ook daadwerkelijk de handen uit de mouwen gaan steken bij verschillende projecten van Orange Babies. Ook stond een bezoek aan Soweto, een van de armste wijken van Johannesburg, en een tocht door het Krugerpark op het programma. Deze laatste uiteraard niet per fiets. Meerdere collega’s meldde zich aan en een loting bepaalde dat Rob Zweden uit Beek de fietstour mocht gaan maken.

Na een intensieve trainingsperiode en het werven van sponsorgeld, is Rob Zweden op 26 oktober per vliegtuig naar Zuid-Afrika vertrokken. De fietstour viel niet altijd mee. Met ruim 35 graden en soms geen douche wanneer hij na al die fietskilometers in het kamp aankwam, was het af en toe best afzien. Het is duidelijk merkbaar dat deze trip diepe indruk op Rob heeft gemaakt. In een compleet andere wereld, heeft hij veel nieuwe indrukken en ervaringen opgedaan. De meeste indruk maakte een huisbezoek in een wijk in Johannesburg, waar het project Mount Olive is gevestigd. Tijdens een huisbezoek werden voedselpakketten uitgedeeld, waar een familie van circa 10 personen 3 à 4 dagen van kon eten. Op het moment dat het pakket door Rob aan de vader werd gegeven, omhelsden de kinderen het voedselpakket. Bij het project Family Free in het Mopani District is verder het gebouw geschilderd voor het nieuwe project Hope. Dit project is opgericht om de jongeren uit de regio qua studie een betere toekomst te kunnen geven. De schilderwerkzaamheden zijn samen met de studenten van de high school en vrijwilligers van Family Free uitgevoerd. Op de actiepagina van Rob is het volledige verslag te lezen.

In totaal hebben Rob en de andere deelnemers van de fietstour bijna € 300.000 opgehaald voor Orange Babies. Hiermee kunnen veel mensen geholpen worden. Grip is trots dat Rob, samen met de andere deelnemers, dit mooie resultaat heeft bereikt. Deze groep heeft de wereld toch weer een klein beetje beter gemaakt. Het was voor Grip bijzonder om deze reis mogelijk te maken en ze hopen dat een van hun collega’s deze uitdaging volgend jaar opnieuw aangaat!

grip-3.jpg


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Koning Willem II Stadion, Tilburg

Willem II logo
vr
06
okt.
20:00
uur
Logo de graafschap jubileum
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner