Speelschema 19 – 20 augustus 2017

Bekijk hier het speelschema voor de jeugdteams van De Graafschap van 19 en 20 augustus. Onze teams spelen oefenwedstrijden en toernooien. Onder het schema de wedstrijdverslagen van teams O15 en O13.

O11 19-08 12:30 Almere City – De Graafschap (oefen) Yanmar Stadion, Almere
O10 19-08 13:00 Helmond Sport - De Graafschap (oefen) Stadion Helmond Sport, Helmond
O9 19-08 11:30 Roda JC - De Graafschap – (oefen) Sportpark Kaalheide, Kerkrade.

Schema onder voorbehoud van wijzigingen.

De Graafschap O15: finale nipt verloren 0-1 tegen Cambuur Leeuwarden

De Graafschap O15 begon gretig aan de wedstrijd, probeerde de tegenstander te overklassen maar Cambuur was

slim en stapte elke keer weer snel voren waardoor De Graafschap veel in buitenspel positie kwam. In een van de weinige uitbraken van SC Camb

uur werd er niet tijdig ingegrepen waardoor een middenvelder van SC Cambuur in de middenas vrij kwam. Deze kon vrij richting de box en werd licht aangeraakt, penalty in de 12e minuut. De penalty werd benut door SC Cambuur 0-1. Hierna probeerde De Graafschap het nog wel maar het lukte niet meer. De tijd werd op een gegeven moment onze tegenstander.

We kunnen terugkijken op een geslaagd toernooi, mooie aanvallen en combinaties gezien, goede verdedigende acties en in vier wedstrijden de nul vastgehouden, maar ook veel leermomenten. We hebben vandaag de speelminuten zoveel mogelijk gelijk gehouden zodat iedereen in de minuten kwam. In de competitie zullen we uiterst scherp zijn tegen SC Cambuur en gaan we voor sportieve revanche. De messen zijn geslepen!

De Graafschap O13 wint met 9-0 van MVV

Na een lange busreis naar het verre zuiden kwamen de jongens van De Graafschap O13 aan bij stadion de Geusselt van MVV. Om 12.30 uur was de aftrap met het toch niet verwachte zonnetje op de achtergrond. De Graafschap begon fel en creëerde snel kansen, de afspraken die met de trainer werden gemaakt werden duidelijk uitgevoerd.

Na 20 minuten stond de Graafschap al met 0-4 voor en ging het hard. Ze lieten het hier niet bij. In de rust werden nieuwe afspraken gemaakt wat betreft het aanvallen en driehoeken maken. Ook dat werd in de 2e helft doorgepakt. Kansen vanaf de zijkanten, maar ook via centrum spits Antosh. De Graafschap bleef sterk aan de bal en kon vaak tot aanvallen komen. Prachtig om te zien hoe de jongens de afgelopen weken hebben getraind en het ook terug lieten zien in de wedstrijd.

Met een tevreden gevoel zijn ze de bus weer ingestapt terug naar het mooie Oosten.