U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Even voorstellen: Roy Kusters, teammanager De Graafschap O13


Even voorstellen: Roy Kusters, teammanager De Graafschap O13

Bij De Graafschap Pincvision Voetbalacademie zijn veel mensen werkzaam, in dienst of als vrijwilliger. Trainers, teammanagers, verzorgers, coördinatoren en anderen zetten zich volop in voor onze spelers en teams. Aan het woord is Roy Kusters, teammanager bij De Graafschap O13.

Wat is jouw rol binnen De Graafschap Pincvision Voetbalacademie?
Ik ben begonnen als wedstrijd coördinator. Al snel werd ik gevraagd door Bas Löverink ( nu teammanager De Graafschap O14) of ik af en toe kon invallen als teammanager bij toen nog De Graafschap O13. Dit vond ik hartstikke leuk en ik ben eigenlijk sindsdien elke wedstrijd meegegaan als het gecombineerd kon worden met het coördinator zijn. Vorig jaar mocht ik teammanager zijn bij De Graafschap O12. En na dat seizoen ben ik mee gegaan naar de 013.

Welke werkzaamheden/taken vervul je als teammanager?
Als teammanager communiceer ik met de ouders, spelers en staf. Ik zorg voor de weekplanning. Ik zorg dat de materialen etc. mee komen voor de uit- en thuiswedstrijden. Ik zorg dat de wedstrijdzaken netjes afgehandeld worden. En ik denk dat ik er altijd voor de spelers ben als er zich iets voor doet. Dat ze me altijd kunnen benaderen als ze iets moeilijk vinden om te bespreken. 

Wat heb je hiervoor gedaan?
Ik ben hiervoor 2 jaar trainer geweest bij Basteom O19 in Steenderen en daarvoor een jaar assistent bij Warnsveldse Boys O17. Ook heb ik 20 jaar actief gevoetbald maar door 2 versleten knieën kan dat niet meer.

Wat doe je naast je werkzaamheden bij de jeugdopleiding?
Ik ben al 24 jaar onafgebroken seizoenkaarthouder bij het 1ste elftal van de graafschap. En elke donderdag ga ik de training kijken op de Bezelhorst bij de jeugd. En voor de rest geniet ik op dit moment van mijn vrouw en 3 meiden van 5, 4 en 2 jaar.

Wat zouden mensen van je moeten weten?
Dat ik heel veel plezier beleef bij De Graafschap Pincvision Voetbalacademie en dat ik dat hopelijk nog jaren mag doen. En dat ik sinds 2014 ben afgekeurd. Ik heb helaas 2 versleten knieën, deels aangeboren en deels door het voetbal. Daarnaast heb ik de ergste vorm van artrose. Helaas kan ik niet meer actief deel nemen in het reguliere sporten. In september vorig jaar ben ik begonnen met rolstoel tennis in Velp bij TV Beekhuizen. Hier haal ik veel voldoening uit. Tegelijkertijd kost het ook heel veel geld om de rolstoel te bekostigen en aanpassingen te doen. Ik train nu 1 keer in de week maar zou het liefst elke dag trainen.

Ik ben nu een doneer actie gestart om zo geld in te zamelen voor mijn rolstoel tennis om zover mogelijk te komen. De trainer zegt dat ik potentie heb. En de bondscoach van het rolstoel tennis komt binnenkort kijken.

Mocht je Roy willen steunen dan kan dat via: https://www.doneeractie.nl/aangepaste-sport-rolstoel/-16605
Over Roy verscheen eerder een artikel in De Gelderlander: Wel kunnen lopen, maar sporten in een rolstoel.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner